Zlatni volan Ivanu Srebačiću i Sanjinu Prodanu

Zlatni volan Ivanu Srebačiću i Sanjinu Prodanu

0 351

ZAVRŠILO NATJECANJE PRVENSTVA HRVATSKE U AUTOSLALOMU

Sezona sa čak šest „kišnih“ natjecanja od ukupno devet održanih, bila je i prekretnica u smislu novog načina podjele titula
Utrke autoslaloma za Prvenstvo Hrvatske i ove sezone su privlačile najveći broj natjecatelja. Usprkos osjetnom padu u odnosu na prethodnu godinu, kada je nastupilo prosječno 110 vozača po utrci, ove sezone sa prosjekom od 94 vozača po natjecanju autoslalom i dalje ostaje po brojnosti daleko najjača disciplina u hrvatskoj. Najbrojnije natjecanje i ove je godine bilo u organizaciji AK Dubrava (132) dok je najmanji broj vozača krenuo put Dubrovnika na utrku AK Ragusa Racinga (65).

Sezona sa čak šest „kišnih“ natjecanja od ukupno devet održanih, bila je i prekretnica u smislu novog načina podjele titula. Tako je ove godine u odnosu na prošlogodišnjih deset, autoslalom dobio tek tri titule državnih prvaka: prvoplasirani u ukupnom poretku grupa serija, sprint i sport. Pobjednicima klasa i vozačica pripada titula prvaka HAKS-a, dok je najuspješniji u konkurenciji juniora – pobjednik.
U grupi I (serijski automobili) vodila se najneizvjesnija borba za naslov državnog prvaka, a titulu je osvojio istarski vozač Sandi Jugovac (AK Istra Racing Team) ispred zagrepčana Gorana Sruka (AK Stubaki) i klupskog kolege Dorijana Milanovića (AK Istra Racing Team) .
Grupu II (sprint automobili) ove je godine obilježila dominacija Marina Milokanovića (AMK Skok Racing) koji je sezonu okončao sa velikom prednošću od 47 bodova ispred Nina Andrejevića (AK Buzet Autosport), i čak 71 od trečeplasiranog u poretku grupe II Daria Ružića (ASK Kastavac).

Najviše razloga za slavlje u grupi III (sport automobili) ima Dejan Kopajtić (AK RI Autosport) koji je iza sebe ostavio sjajne istarske autoslalomaše Sanjina Prodana (AK Buzet Autosport) na drugom te Donalda Milokanovića (AMK Skok Racing) na trećem mjestu.
U ukupnom poretku vozačica slavila je Alenka Jurašić (RI Autosport) koja je pored naslova prvakinje HAKS-a, ovu je sezonu okrunila i drugim mjestom u poretku klase 4.

Drugu godinu zaredom najbolji u velikoj konkurenciji juniora, od prosječno dvadeset vozača po natjecanju, bio je Nino Andrejević (Buzet Autosport). Mladi Buzećan je,pored toga, i apsolutno pokorio klasu 4 sa sedam pobjeda od osam nastupa.
Zlatnim trofejima HAKS-a, zlatnim volanom, za tri uzastopna naslova u klasi okitila su ove godine dva vozača: Ivan Srebačić (AK Sesvete) sa Zastavom Yugo u najmanjoj serijskoj klasi 1 i Sanjin Prodan (AK Buzet Autosport) sa svojim Autobianchijem u klasi 7.
Najuspješniji u konkurenciji 35 klubova bili su dečki iz AKK Zanatlija koji su do posljednjeg natjecanja vodili tijesnu borbu sa AK Buzet Autosportom. Trečeplasirani klub prvenstva hrvatske je AK SB Autosport.
“D.N. servis – racing team” (Marino Milokanović, Donald Milokanović, Igor Kocijančić) osvojio je titulu najuspješnijeg teama, ispred “C.T.R. –a” “Slavonski brod” i “Auto Moto Trenda”.

Autor: Iva Peruško