Zimske pripreme na 4 kotača

Zimske pripreme na 4 kotača

0 447

KARTINGAŠI ZAPOSJELI PRELUK

     Nakon Pule i karting staza Preluk ove je nedjelje bila domaćin „druženja“ kartingaša. Mladim vozačima Karting kluba „Rijeka“ i Autokluba „RI autosport“ pridružili su se brojni gosti, pretežito vozači Karting kluba „Koprivnica“ pristiglih iz raznih dijelova Hrvatske. Usprkos prohladnom vremenu i temperaturi od svega 5 stupnjeva petnaestak vozača klase 50ccm, 60ccm i 125ccm odradilo je vrlo zahtjevni trening i može se reći da uzbuđenja nije nedostajalo.

Iskusnim gostima prelučke staze trebalo je malo vremena za podešavanje kartinga konfiguraciji staze, te su vrlo brzo počeli nizati odlična prolazna vremena, kao i konkurirati domaćim vozačima. Naravno, prateće ekipe su svoje slobodno vrijeme u pauzama vožnji koristile za ugodno druženje sa domaćinima, a boks je u pojednim trenucima bio pun kao „košnica“.

Adrenalina nije nedostajalo, a vrhunac dana definitivno je bio zajednički start dvanaest kartinga klase 50 i 60 kubika. Nažalost taj broj se već nakon pet krugova gotovo prepolovio, šta zbog manjih izljetanja, šta zbog tehničkih kvarova, tako da su prateće ekipe u tim trenucima imale pune ruke posla. Kartinzi su u brzom roku bili popravljeni, a osim što su klase 50 i 60 odvojene i vozači su podigli koncentarciju na veći nivo izbjegavajući kontakte, tako da je ostatak dana protekao u znaku pravih treninga. Vrijedi napomenuti i da su vremena i brzine koje su postizali vozači klase 125 ccm na tehnički zahtjevnoj stazi bila respektabilna.

Usprkos zimskom vremenu i otežanim uvjetima za treniranje broj sudionika nedjeljnog „druženja“ bio je odličan i na sličnim manifestacijama povećava se konstantno. Zahvaljujući tome veliki broj vozača po prvi put ima priliku trenirati i upoznati se s nekima od svojih budućih konkurenata na natjecanjima.

Nedjeljni treninzi protekli su u prijateljskom ozračju i svi sudionici s nestrpljenjem očekuju poboljšanje vremena i idući zajednički trening.

Komplimenti idu i na račun organizatora – Karting centra Rijeka-Preluk i ne sumnjamo da će se zahvaljujući ovakvoj organizaciji i broj kartingaša koji se pripremaju na ovaj način nastaviti povećavati.

Mario JURIŠIĆ

Snimio: M. Jurišić

SIMILAR ARTICLES