Završnica prve karting škole

Završnica prve karting škole

„Prelučka legenda“ – prva karting škola na Kvarneru i u Primorsko-goranskoj županiji što je zajednički organiziraju Autoklub „RI autosport“, Karting klub „Rijeka“ i „Karting centar“ d.o.o. privodi se kraju. Teorijska i praktična nastava na 18 polaznika uzrasta od 5 do 16 godina zaključiti će se cjelodnevnim radom u subotu na Kartodromu Rijeka-Preluk gdje su i protekla tri tjedna novi karting vozači upijali znanje i iskustvo od voditelja škole prof. Vanje Vešligaja.

Završni ispiti prvog ciklusa pod kontrolom Komisije Odbora za karting sport Hrvatskog auto i karting saveza odvijati će se na Preluci u ponedjeljak od 16 do 20 sati, nakon čega će za uspjeh u školi svi biti nagrađeni diplomama i prigodnim medaljama. Očekuje se da dio mladih karting vozača nastavi vožnjom kartinga i na sportskim natjecanjima.

Organizatori ne miruju pa su već raspisali i novi 2. ciklus čiji je rok prijava do 19. travnja, a početak nove teorijske nastave u prostorima Autoškole Rijeka jednog od suradnika organizatora predviđen je po uskršnjim blagdanima. Sve informacije mogu se dobiti na kartodromu Rijeka (051 622-362, www.kartingcentar.com) ili u AK RI autosport (091 1521 303, e-mail: ri-autosport@vip.hr ).

U nedjelju, amaterski kup
Karting centar Rijeka na Kartodromu Preluk u nedjelju 10. travnja organizira „3. amaterski kup“ u kartingu što će se odvijati od 12 sati. Prethodna dva održana u drugoj polovici prošle godine plijenila su veliku pažnju kako sudionika, tako i gledatelja. Obzirom da se radi o amaterima otvorena je mogućnost nastupa svima koji vole adrenalinske sportove, a kup sustavom ispadanja pobjednik može doći do izuzetnpo vrijedne nagrade Scootera „Piaggio“ što ga je organizator osigurao u suradnji sa jednim od partnera natjecanja matuljsko-riječkom tvrtkom „Moto Matušić“. Realizaciju amaterskog kupa pomogli su i Generalli osiguranje, RIMO karts, RZ Motorsport, Motul i Jamnica. Informacije i prijave moguće su do nedjelje na telefone 091 563 5731 ili 051 622 362.

SIMILAR ARTICLES