Završnica druge škole “Prelučka legenda”

Završnica druge škole “Prelučka legenda”

Drugi ciklus prve karting škola na Kvarneru i u Primorsko-goranskoj županiji što je pod imenom “Prelučka legenda” organizacijski objedinjuju Autoklub “RI autosport”, karting klub “Rijeka” i “Karting centar d.o.o.” privodi se kraju. Teorijska i praktična nastava za deset polaznika uzrasta od 5 do 13 godina zaključen je cjelodnevnim radom na Kartodromu Rijeka-Preluk gdje su i protekla tri tjedna novi karting vozači upijali znanje i iskustvo od voditelja škole prof. Vanje Vešligaja.

Završni ispiti prvog ciklusa pod kontrolom Komisije Odbora za karting sport Hrvatskog auto i karting saveza odvijati će se na Preluci u utorak 31. svibnja od 16 do 18,30 sati, nakon čega će za uspjeh u školi svi biti nagrađeni diplomama i prigodnim medaljama. Na završnom susretu biti će zajedno polaznici i prvog i drugog ciklusa. Projekt Škole kartinga kroz javne potrebe podržao je simbolično i Grad Rijeka, a organizatori vjeruju da će uspješno provedena dva ciklus i do sada 26 obrazovanih mladih vozača kartinga biti temelj značajnije podrške i pomoći ne samo lokalne uprave već i gospodarskih subjekata. Dio mladih karting vozača nastaviti će vožnjom kartinga i na sportskim natjecanjima već ove jeseni. Škola je poprimila i međunarodni karakter obzirom da su u drugom ciklusu među polaznicima bili po jedan Talijan i Rus koji sa roditeljima žive na širem riječkom području.

Organizatori nastavljaju sa aktivnošću i upravo su u tijeku prijave za „ljetnu“ školu – treći ciklus koji će početi dan dva po okončanju školske godine 16. lipnja teorijskom nastavom u prostorima autoškole “Rijeka”, jednog od suradnika organizatora. Interes je veliki pa se upravo u ovom ciklusu, kada su školarci slobodni očekuje veći broj sudionika.

Rok prijava je do 14. lipnja. Sve informacije mogu se dobiti na Kartodromu Rijeka-Preluk (051 622-362, www.kartingcentar.com) ili u AK „RI autosport“ (091 1521 303, e-mail: ri-autosport@vip.hr).

SIMILAR ARTICLES