Vrhunski automobilistički događaj godine u Zagrebu

Vrhunski automobilistički događaj godine u Zagrebu

0 453

HRVATSKI PRVIJENAC

U zagrebačkom Hotelu Antunović održana je press konferencija na kojoj su objelodanjene informacije o automobilističkoj manifestaciji pod nazivom “International Winners Championship“ odnosno Međunarodna utrka prvaka za IWC pobjednika 2012. Prema riječima organizatora, riječ je o dosada neviđenoj i najvećoj automobilističkoj utrci u regiji.

Veličinu i važnost utrke potvrđuje nastup ovogodišnjih automobilističkih prvaka s brdskih, kružnih i rally natjecanja desetak europskih zemalja i Hrvatske koji će u subotu 8. prosinca 2012. nastupiti u Areni Zagreb.

Dolazak na nastup potvrdilo je 48 automobilista podjeljeno u tri skupine: INTERNACIONALNI CUP sastavljen od 16 europskih prvaka koji dolaze iz Italije, Austrije, Njemačke, Slovačke, Mađarske, BiH, Srbije, Turske, Makedonije i Češke, NACIONALNI CUP sastavljen od 22 hrvatska prvaka i NACIONALNI JUNIOR CUP sastavljen od 10 hrvatskih mladih vozača.

-Za ovo natjecatelje potrebno je veliko iskustvo kako bi se osigurao ulazak u finale i bit će svakako zabavno i zanimljivo. Većina vozača su dugogodišnji prijatelji i vrlo su povezana skupina, no kada se stave kacige na glave postaju potpuni stranci. Publika će imati prilike vidjeti pravi spektakl. Kako bi podigli atmosferu u dvorani ćemo pripremiti zahtjevnu paralelnu pistu na kojoj će vozači istovremeno startati i nastupati u identično pripremljenim automobilima. Vozačima smo za nastupe pripremili FIAT GRANDE PUNTO, RENAULT CLIO CUP, AUDI R8 i KTM X-BOW sve s ciljem kako bi svi vozači nastupili u ravnopravnim uvijetima u borbi za osvajanje titule “Pobjednik svih prvaka”, objasnio je jedan od organizatora Juraj Puškar.

Na utrci će nastupiti i brojni poznati i uspješni hrvatski automobilisti. Dvojica zasigurno najistaknutijih i najtrofejnijih kao gosti “pressice” Niko Pulić i Juraj Šebalj, nisu krili zadovoljstvo organizacijom i nastupom na ovoj utrci.

-Organizatorima skidam kapu i iskrene čestitke. Istina je da hrvatska zaslužuje ovakav spektakl i napokon će publika na jednome mjestu imati priliku upoznati svjetske, europske i hrvatske automobiliste, izjavio je Niko Pulić trostruki europski prvak na brdskim stazama, višestruki državni prvak u rallyu te kružnim i brdskim stazama, osvajač tri Zlatne i jedne Dijamantne kacige HAKS-a. Prema Pulićevim riječima javnost još nije svijesna ovog događaja čija će važnost biti vidljiva tek nakon završetka utrke, kao i iduće godine na Međunarodnoj utrci prvaka 2013.

Višestruki državni prvak u rallyu i osvajač dviju Zlatnih kaciga Juraj Šebalj, veseli se opuštenoj atmosferi i zabavi koja ih očekuje.

-Uzmemo li u obzir kako ovakva natjecanja na svjetskoj razini već postoje, a da Europa u tom pogledu zaostaje velika je čast svim vozačima i ponosni smo što je upravo Zagreb domaćin ove manifestacije, zaključio je Šebalj.
Posjetitelji će osim samog natjecanja imati priliku unutar zagrebačke Arene razgledati mnogobrojne natjecateljske automobile, opremu i proizvode svjetskih poznatih proizvođača i izlagača iz zemlje i inozemstva. Također, na dodatno veliko iznenađenje večeri koje priređuje organizator odazvalo se preko 20 vrhunskih automobilista koji su zadnjih 30 godina svojim nastupima osvajali vrhunske rezultate i simpatije publike širom Hrvatske i Europe.

Program natjecanja 8. prosinca 2012.

15.00-16.00 Kvalifikacijske utrke Nacionalni Junior Cup, juniorska konkurencija (do 24 godine)

16.00-17.00 Kvalifikacijske utrke Nacionalni Cup

17.00-17.30 Probne vožnje za Inter Cup vozače koji nisu trenirali u petak

18.00-18.30 Svečano otvaranje natjecanja i predstavljanje natjecatelja

18.30 Start prvog natjecateljskog para

22.30-22.45 Finale Nacionalnog Cup-a i Inter Cup-a

22.45-23.15 Finale Junior Cup

23.15-23.30 IWC finale

23.45 Svečano proglašenje rezultata i podjela nagrada

Popis vozača koji su dostavili službene prijave za nastup:

NACIONALNI CUP

 1. Niko Pulić
 2. Juraj Šebalj
 3. Robert Bradarić
 4. Tomislav Muhvić
 5. Damir Mašić
 6. Dejan Dimitrijević
 7. Sebastian Čepar
 8. Ivan Pokos
 9. Ante Alduk
 10. Juraj Puškar
 11. Damir Habazin
 12. Nenad Lončarić
 13. Maro Slade
 14. Viliam Prodan
 15. Goran Sertić
 16. Saša Černeka
 17. Žarko Knego
 18. Jurica Majić
 19. Đivo Franić
 20. Maro Franić
 21. Maro Barović
 22. Mario Jurišić

INTERNACIONALNI CUP

 1. Piero Longhi I
 2. Luca Rossetti I
 3. Felix Pailer A
 4. Raffael Sulzinger D
 5. Mark Wallenwein D
 6. Mikica Vesnić SRB
 7. Dušan Borković SRB
 8. Zoran Kastratović SRB
 9. Pavel Valoušek SK
 10. Martin Semerad SK
 11. Laszlo Szasz H
 12. Boris Miljević BIH
 13. Istvan Kavecz H
 14. Yagiz Avci TK
 15. Martin Koiš CZ
 16. Igor Stefanovski MK
NACIONALNI JUNIOR CUP

 1. Nikola Belohradski
 2. Ivan Pulić
 3. Filip Magdić
 4. Hrvoje Čikor
 5. Kristijan Habulin
 6. Saša Radola
 7. Davor Mihelić
 8. Bojan Tomić
 9. Sven Gorup
 10. Dino Butorac

Automobilističke zvijezde na jednom mjestu, bogat zabavni program s nagradnim igrama – samo su dio sadržaja koji očekuje posjetitelje. Cijena ulaznica su od 80 do 150 kuna i može ih se kupiti putem Eventima te na blagajni Arene Zagreb. (m)

Na slici: Juraj Puškar, Juraj Šebalj i Niko Pulić na pressici IWC-a

SIMILAR ARTICLES