VIROVITICA OTVARA KARTING SEZONU

VIROVITICA OTVARA KARTING SEZONU

0 415
LUKA RASPOR (AK Opatija) snimio M.Krpan

PRVENSTVO HRVATSKE

U vikendu 29. i 30.svibnja četiri bodovne utrke za Državno prvenstvo

VIROVITICA – Virovitica je ove godine domaćin otvorenja nove karting sezone s dva natjecanja 23. i 24. Nagrade Virovitice bodovanih za Prvenstva Republike Hrvatske, a u okviru kalendara Hrvatskog auto i karting saveza.

Zalaganjem iskusnih karting entuzijasta Auto karting kluba Cobra Virovitica, podržanih pokroviteljima Gradom Virovitica i Romić-Promet.d.o.o., u tom će se gradu i na tamošnjoj znanoj stazi dugoj 829 metara, 29. i 30.svibnja, održati dva natjecanja, s ukupno četiri bodovne utrke, za koje su pristigle prijave 28 vozača iz 13 hrvatskih klubova. Uz nekolicinu već znanih vozača pojavljuje se i nekoliko novih, što garantira uzbudljive i krajnje neizvjesne vožnje. Višestruki državni prvak, prošle godine upravo na svojoj virovitičkoj stazi povratnik među kartingaše Filip Romić, predvodi najbrojniju ekipu domaćina AMKK Cobra, ujedno i ekipne prvake Hrvatske. U klasi KZ2 očekuje se ogled dvojice ponajboljih hrvatskih kartingaša, Romića i Zagrepčanina Jana Pokosa (AKK Fly with Kolman), dok u obranu naslova prvaka, što u svojim dosadašnjim, što u „jačim“ klasama, uz Romića kreću i Vito Gajski Kustec (AK Ivanić), Mihajlo Zorić (KK Rijeka), Marko Turk (KK Koprivnica), Ivo Matić (AKK Podravina Koprivnica) i Nikola Samaržija (AMKK Cobra Virovitica).

S područja Kvarnera i Istre zastupljeno je pet klubova, najbrojniji je Karting klub Rijeka, čija četvorica vozača, Noa Antonić, Karlo Đaković, Mihajlo Zorić i Lorenzo Mahnich, svaki u svojoj klasi, želi do postolja ili pobjede, ali i dobrog ekipnog plasmana, prošle sezone trećeplasirane ekipe PH. Boje AK RI autosport brani Mateo Jurišić, AK Anvi Racing Grobnik Vito Ćoza, AK Opatija Luka Raspor, dok je jedini istarski vozač Alex Šćulac (AK Poreč Motorsport).

U petak, tijekom dana, od 10 do 18 sati voze se slobodni treninzi, a subotnja i nedjeljna satnica su identične: od 9 sati službeni trening u pet skupina, od 10,30 do 12 sati mjerenje vremena za startne pozicije, od 12,30 sati prve bodovne utrke, a od 14,30 druge. Oko 16,30 sati svakog je dana predviđeno proglašenje najuspješnijih.

Virovitičkom klubu pomoć su kao pokrovitelji pružili Grad Virovitica i Romić-Promet d.o.o.

Miroslav KRPAN