Virovitica obilježila 50 godina kartinga

Virovitica obilježila 50 godina kartinga

0 538

Karting se u Virovitici vozi već 50 godina. Dan uoči treće ovogodišnje bodovne utrke hrvatskog prvenstva sportski entuzijasti Auto moto karting kluba Cobra svečanom su sjednicom obilježili rijedak jubilej – 50 godina karting sporta u Virovitici. Svečanost u Domu hrvatske vojske su im uveličali brojni gosti među kojima i članovi Odbora za karting sport Hrvatskog auto i karting saveza.

Sutradan je već bio „radni“ dan. Na virovitičkoj stazi vozila se „11. Nagrada Virovitice 2013.“ za koju je bilo prijavljeno 50 vozača, među kojima i nekolicina onih koji su svojim nastupom samo obilježili jubilej. U četiri klase na kraju je startalo 47 natjecatelja iz deset klubova.

U klasi Limač, gdje su svi „klinci“ na kraju pobjednici prvi se prolaskom ciljem u obje bodovne utrke ipak izdvojio Leon Zelenko, član AKK Podravina Koprivnica. Jedna od poslastica prvenstva nadmetanje je mladih asova klase Minikart 60 u kojoj se na startu našlo 15 sudionika. Prednost Maxa Herendića (KK1 Zagreb) u cilju prve vožnje bila je milimetarska, skromnih 280 tisućinki sekunde ispred Lea Srđenovića (Podravina Koprivnica). Treći je bio višestruki hrvatski prvak Damian Sekulić koji ove sezone nastupa isključivo u Italiji. Upravo je Sekulić u drugoj bodovnoj utrci za 3,484 sekunde pobjednički nadmašio Herendića iza kojeg je ciljem prošao Srđenović. Herendić vodi u Prvenstvu Hrvatske ispred Matije Jurišića (RI autosport) za 11 bodova.

Klasa KF3 imala je ovog puta dva pobjednika. Prvu je utrku dobio Juraj Kovačić (FM Team Zagreb) sa 2,535 sekundi prednosti ispred Luke Mavrina (KK1) dok je treći sa neznatnim zaostatkom ciljnu crtu prešao William Mucak (KK1). No, Mucak je u drugoj vožnji pobjedu ostvario sa znakovitom prednošću od 27,062 sekunde ispred Kovačića koji je poslije osam bodovanih utrka vodeći u PH.

Domaćoj perjanici Filipu Romiću (Cobra) nije pošlo za nogom da dva puta pobjedi u najjačoj klasi KZ2. Sa 455 tisućinki prednosti ostvario je to samo u prvoj vožnji ispred iskusnog klupskog kolege Marka Sitarića, koji mu je pobjedom uzvratio u drugoj vožnji uoči koje je Romić imao problema sa vijcima svojih kotača. Startna procedura pomalo je začudila mnoge sudionike, ali na kraju će se prvenstveno pamtiti pobjede. Tomislav Pavlić (Sveta Nedjelja) zaslužio je na kraju dana pobjedničko postolje jednim trećim i jednim drugim mjestom. Jedan od veterana Renato Dujmović (RI autosport) usprkos izvrsnim vremenima na kišnoj stazi morao se zadovoljiti „drvenom“ medaljom – četvrtim mjestom dana. Ekipno bez novosti – Zagrepčani (KK 1) još jednom bolji i uspješniji od Virovitičana (Cobra).

RIJEČANI NAJBROJNIJI

Kartingaši Autokluba „RI autosport“ i treći su puta ove sezone bili najbrojnija ekipa. Limači Josip Lozić i Ian Šopić ostvarili su po dva treća, odnosno četvrta mjesta.

Najbolji plasman očekivano ostvario je Matija Jurišić u klasi Minikart. U obje je bodovne vožnje ciljem prošao četvrti, dok je iza njega bio Adrien Mesec. Jurišić je nakon trećeg ovogodišnjeg natjecanja, a šeste bodovne utrke u vrhu ljestvice PH – drugoplasirani. U istoj klasi pored njih dvojice Filip Lozić bio je dva puta deveti, Sandro Budiselić 11., odnosno 12, a Luka Raspor ostvario je 13. odnosno 15. mjesto.

David Šugar prvu je vožnju klase KF3 završio na šestom, a drugu na petom mjestu. Posebno dobar, sa izvanrednim vremenima krugova po kišnoj stazi bio je jedini veteran iz redova riječkog kluba Renato Dujmović. Na kraju se morao zadovoljiti sa dva peta mjesta, ali u zbroju dnevno ostvarenih bodova bio je četvrti. Ekipno RI autosport četvrti, među timovima Karting team Prelučka legenda četvrti, a Autocentar Marinići Racing team peti.

Nastupilo je i dvoje istarskih kartingaša – članovi pazinskog Istra racing teama. Stefani Mogorović u klasi Minikart na kraju dana bila je deseta, a Ivan Berton peti u klasi KF3.Ekipno su zauzeli osmo mjesto.

Rezultati dana ( 1+2 utrka):

Klasa „Limač 50“ 1. Zelenko, 2. Kranjac (oba Podravina Koprivnica), 3. J. Lozić, 4. Šopić (oba RI autosport); Mini kart 1.Herendić (KK1), 2. Srđenović (Podravina Koprivnica), 3. Jurišić (RI autosport); KF3 1. Kovačić (FM Team), 2. Mucak, 3. Mavrin (oba KK1); KZ2 1.Sitarić, 2. Romić (oba Cobra), 3. Pavlić (Sveta Nedjelja); ekipe 1. KK1 Zagreb 127 bodova, 2. AMKK Cobra Virovitica 112, 3. AK FM Team Zagreb 89; timovi 1. CRG Croatia 131 bod, 2. Racing team Romić 112, 3. Kreator racing team 94. (m)

Snimio: M.Krpan

SIMILAR ARTICLES