Veliki uspjeh Jurišića

Veliki uspjeh Jurišića

0 809

Drugi o nama…………

Piše: Zlatko Brozović

Početkom sezone, točnije na drugoj utrci u Gorjancima, prvi puta sam razgovarao sa Mariom. Njegova razmišljanja bila su izuzetno skromna. Mario je želio izaći u Europu, svjestan da procjenu svojih mogućnosti može napraviti samo u mnogo jačoj konkurenciji, na stazama koje ne poznaje, s vozačima čije automobile vidi po prvi put, a vozačke kvalitete svojih suparnika ocjenjuje tek nakon prvih treninga.

To je osnovna razlika između nastupanja na nacionalnom Prvenstvu, gdje konkurenciji uglavnom znaš JMBG, pa nepoznanice ne postoje i nastupa u Europi. Tamo nisu moguće kalkulacije, nego je potrebno iskazati sve sposobnosti vozača, auta i tima.

Zato je Mariov uspjeh još veći. U Gorjancima mi je rekao kako bi bio presretan da se do kraja godine uspije plasirati na FIA Hill Climb Cup. Uvjet za to je osvojiti bodove na najmanje tri utrke Prvenstva. A to nije lako, jer bodovi se dodjeljuju samo u generalnom plasmanu grupe E1, a on vozi slabašni AX sa 1600 ccm.

Do danas Mario je nastupio na četiri utrke. Cilj je ispunjen. Mario je osvojio bodove na tri utrke. Ne samo to. Mario trenutno zauzima šesto mjesto u Prvenstvu sa osvojenim 21-nim bodom!

Protekla dva vikenda, cijela ekipa pamtit će zauvijek. Jer u toj konkurenciji osvojiti jedno peto i jedno četvrto mjesto ravno je pobjedi. A i vremenski uvjeti su im omogućili sticanje iskustve u plivanju po asvaltu, valjanju u blatu i prženju na suncu. Isprobali su na tim trkama sve. Stekli više iskustva nego za barem dvije sezone nacionalnog prvenstva.

Izvrsnim se pokazao cijeli projekt, koji je u potpunosti realiziran u Rijeci, točnije u “Autocentru Marinići”. Auto je sklapan od gole školjke, iskustvo i znanje cijele ekipe koja je sastavljena od vodećih riječkih znalaca ovog sporta, pokazalo se kao dobitna kombinacija. A i njihovo ukupno vozačko iskustvo moramo respektirati.

Zato poželimo mu uspješan nastavak sezone. Već ovaj vikend smješe mu se novi bodovi u Lučinama, pored Vrhnike u Sloveniji. Slijedeći vikend ekipa u planu je put na Taru pored Bajine Bašte u Srbiji. Umjesto na plaži, Mario sa svojim timom, ljeto će provesti u kombinezonima. Kupat će se i oni, ali u svom znoju. Do sada se isplatilo, cilj je postignut, a sada treba prionuti na osvajanje bonusa.

Ne zaboravimo da je Mario zbog nastupa na nedjeljnoj utrci propustio rođenje sina! Na utrci je bio brz, ali na brzincu povratka je zakasnio. Ili je mali Jurišić odlučio da odmah bude najbrži i sve ugodno iznenadi!

ČESTITKE MAMI I TATI!

8.8.12.

SIMILAR ARTICLES