Valentinovo na naš način

Valentinovo na naš način

0 669

NAGRAĐENA FOTO ALEX 

Da li je Valentinovo u nas postalo tržišni hit, pomama za raznim aktivnostima do prije koju godinu neuobičajenima za ove naše prostore u kojima obitavamo, trenutno je manje bitno. To je dan za neke da samo tog dana izraze ljubav, a za neke, vjerujem brojnije, da svaki dan „slave“ Valentinovo. Da vole, ljube, da misle – na najdraže. I neka je tome tako.

Hvale vrijednu akciju povodom Valentinova 2012. zajednički su organizirali Grad Kastav, Turistička zajednica Grada Kastva i Foto klub „Pod Volticun“ sa željom da na jednom mjestu u kastavskoj Galeriji crkvice Sv. Trojice povodom Valentinova javnosti predstave radove profesionalnih fotografa koji u kastavskim starinskim živopisnim ambijentima snimaju vjenčane parove.

I pitati ćete se – kakve to sad ima veze sa oktanima, sa auto ili moto sportom, sa brzinama? Ima, ima i te kakve. Prije svega Autoklubu „RI autosport“ u realizaciji određenih projekata partneri su i značajna potpora i Grad Kastav i Turistička zajednica Grada Kastva. No, ono treće i najbitnije krije se u dobitnici posebne diplome za najbolju fotografiju, a to je, s ponosom kažemo, naša članica i jedna od osnivača Kluba i suradnica www.riautosport.hr ALEKSANDRA JURDANA, širokom krugu štovatelja oktana poznatija kao „Foto ALEX“.

Za fotografiju Aleksandre Jurdane odlučili smo se prije svega iz razloga što je snimljena u zimsko vrijeme, zatim zbog krasnog spomenika sakralne arhitekture na Crekvini kakvog rijetko tko na svijetu ima, te ne manje važno, zbog činjenice da vjenčani par ide prema oltaru, a otvorena su im širom vrata prema Lozi – istakao je na otvorenju izložbe i promociji dobitnice nagrade kastavski župnik vlč. Franjo Jurčević, član Žirija uz Tamaru Mataiju, kustosicu u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja i predsjednika Žirija prof. dr. Branka Janija Kukurina, ujedno i predsjednika domicilnog Foto kluba.

Uz pripadajuću diplomu Aleksandra Jurdana nagrađena je samostalnom izložbom u crkvici Sv.Trojice, ni manje ni više nego službenom galerijskom prostoru Republike Hrvatske.

Sadašnja izložba otvorena je do 19. veljače svakodnevno od 17 do 20 sati.

Aleksandra, čestitamo i samo želimo jedno – uz vikend aranžmane na brojnim svadbama Kvarnera i Istre, opus profesije kojom se baviš, pronađi opet malo slobodnog vremena za snimanje onoga što voliš – a to su oktanski spektakli. Sebi za dušu, a svima nama – za užitak. Svaki dobar uradak, a svi su, prenijeti ćewww.riautosport.hr .

A poruka i brojnim oktancima među kojima je jako puno onih koji tek moraju pred oltar, ili će možda ponovo pred matičara, da im je zagarantirana vrhunska usluga Foto ALEX. Za vlastiti album i – sjećanje.

Snimio: D. Škomrlj (Novi list)

Miroslav Krpan

SIMILAR ARTICLES

0 719

0 775