Utrka ubrzanja u Umagu

Utrka ubrzanja u Umagu

0 537

Autoklub „Skok racing“ iz Brtonigle prije godinu dana novim atraktivnim oktanskim događanjem iznenadio je mnoge. I poslije prvog uspješnog i dobro posjećenog nije odustao. Čak što više obogatio program očekujući i više od prošlogodišnjih 4.000 posjetitelja.

Riječ je o utrci ubrzanja automobila i motocikala s nizom pratećih programa ovog vikenda 9. i 10. lipnja čiji je domaćin Umag. Autoklub „Skok racing“ pod pokroviteljstvom Grada Umaga i Turističke zajednice Grada Umaga organizira „2. Street race – Umag 2012.“, dvodnevnu manifestaciju što će obilovati brojnim pratećim programima među kojima su izložba sportskih i serijskih automobila, street style, izložba i defile oldtimera, car stunt show, bike stunt show, sexy car wash i nastup mladih kartingaša u dobi 6 do 10 godina. Vrhunski kaskaderi na motociklima, quadovima i biciklima, ali i automobilima upotpunjavati će program u okviru akcije FIA „Desetljeće sigurnosti u prometu 2011. – 2020.“
Dvodnevni program odvija se na dijelu umaške zaobilaznice, od semafora do križanja za Istra auto.

Vikend program počinje subotnjim poslijepodnevnim okupljanjem, prijavama od 12 do 13 sati, slobodnim treningom za sutomobiliste i motocikliste od 13 do 15 sati i prvom utrkom koja počinje u 16 sati. Pauze će biti ispunjene „stunt show“ programom.

Nedjelja je rezervirana za cjelodnevni natjecateljski program. Od 8 sati su prijave sudionika sve do 12 sati. Slobodni trening i kvalifikacije su od 10,30 sati. Od 13 do 18 sati voze se utrke, a u 14 odnosno 18 sati mnogi posjetitelji će se posvetiti uvijek atraktivnom „sexy car wash-u“. Pauze su opet namijenjene stunt show-u, a oko 19 sati se očekuje podjela nagrada.

Prošlogodišnji je bio prvijenac i uspješan, a nema nimalo razloga da to ne bude i ovogodišnji umaški Street race.

SIMILAR ARTICLES