Ususret tradicijskom rallyu

Ususret tradicijskom rallyu

0 731

STRANACA MOŽDA I VIŠE OD DOMAĆIH

Kako se bliži „24. Rally Opatija 2015.“ na licima sportskih zanesenjaka Autokluba Opatija sve je više smiješka. Organizator s oduševljenjem najavljuje veliki broj posada. Uoči zaključenja prijava pristiglo je 60-ak prijava iz Hrvatske, Austrije, Mađarske, Njemačke, Češke, Italije, Bosne i Hercegovine i Slovenije. Opatijska rivijera i njezina okolica ove će godine već tradicionalno ponovno biti domaćinom ove značajne sportske manifestacije, a novost predstavlja povratak starom terminu u kojem je godinama bio organiziran.

Organizatori iz Autokluba Opatija uz veliku pomoć suorganizatora, riječkih klubova AK Rijeka i AK INA Millennium i ove godine pripremaju dvodnevno natjecanje 1. i 2. svibnja ukupne dužine 356,99 km s poznatih osam brzinskih ispita ukupne dužine 110,54 km. Glavni pokrovitelj manifestacije je Grad Opatija kojem se kao pokrovitelj pridružio Grad Buzet, te „Techno Auto“ kao glavni sponzor.

Ponovno uvrštenje Opatijskog rallyja u kalendar Mitropa rally kupa i i Alpe Adria Rally Kupa
privuklo je preko 30 stranih posada s atraktivnim automobilima.

Među brojnim favoritima za „generalku“, visoke ciljeve ima i domaća buzetsko-zagrebačka posada Viliam Prodan-Zdravko Draženović (Peugeot 208 R2), članovi AK Opatija Motorsport, koja je u samom vrhu poretka Mitropa Rally Cupa, prije dvije godine prvaci tog tradicionalnog i jakog kup natjecanja. Da će u klasi 3 biti zanimljivo govori i činjenica da je u istoj desetak posada predvođeni hrvatskim posadama Mihelić-Butorac, Siladić-Durak, ali i Slovencima Tim Novak-Uroš Ocvirk, ujedno vodećima u Mitropa Rally kupu.

Svim ljubiteljima automobilizma Opatijci šalju poziv da Praznik rada u poslijepodnevnim satima posjete centar turističkog bisera uz opatijsku tržnicu gdje će svi automobili biti izloženi u predstartnoj zoni već od 17,15 sati pa sve do 18,30 kada će i uslijediti start prvog automobila. Sve detalje i aktualne informacije zainteresirani mogu pratiti putem: http://www.rally-opatija.eu.

(mk)

SIMILAR ARTICLES