Ustroj regija HAKS-a

Ustroj regija HAKS-a

0 660

IMENOVANI NOSITELJI REGIJA

U okviru Hrvatskog auto i karting saveza uz raspis nacionalnog i u pojedinim disciplinama međunarodnog prvenstva više od šest godina raspisuju se i prvenstva regija u okviru HAKS-a. Djeluje se u tri regije sa bogatim programom rada, nizom manifestacija, što samostalnih, što u okviru natjecanja višeg sustava, proglašavalo se prvake, …

Taj oblik rada i djelovanja zaključen je sa završetkom prošlogodišnje natjecateljske sezone, ali znajući da treba doći do promjena od sredine prošle godine polako ali sigurno pripremana je nova „špranca“ djelovanja u okviru administrativnih regija na teritoriju Hrvatske. U pripremi svega na snazi su od početka 2012. „Smjernice za raspisivanje Prvenstva II kategorije RH u auto športovima“ ( dosadašnja prvenstva regija ), pa su u međuvremenu održani i izbori za administrativne i pravne nositelje regionalnih natjecanja II kategorije. Tako su članice na područjima pojedinih regija izabrale, a Upravni odbor HAKS-a u okviru svojih nadležnosti potvrdio rezultate i donio odluku o nositeljima po regijama:

Regija Jug (Dalmacija) Automobilistički savez Splitsko-dalmatinske županije (AS SDŽ), Regija Zapad (Istra, Kvarner, Gorski kotar, Lika ) Automobilistički savez Primorsko-goranske županije (ASP-GŽ) i Regija Sjever ( ostatak Hrvatske ) Zagrebački automobilistički savez (ZAS).

Osim niza akata kao i jasnije i konkretnije „piramide“ odgovornosti vidljivo je da se nisu mijenjali niti dosadašnji nositelji što samo potvrđuje da su i u proteklom periodu uspješno odradili svoj dio zadaća. Da nositelji regija ne miruju i da su uporedo s početkom sezone na nacionalnom nivou započeli aktivnosti potvrđuju već održana bodovna natjecanja u regionalnom prvenstvu kronometar vožnji ( 2 natjecanja u Taru ) Auto i karting lige Zapad ( kako se po novom zove ex. Prvenstvo Regije Zapad ), te u rallyu ( Kumrovec) Prvenstva lige Sjever, također nekadašnjeg Prvenstva Regije Sjever.

Dobili smo tako i službeno II ligu hrvatskog automobilizma. Da ne bude zabune postoji i III liga, a nju raspisuju županijski savezi u okviru HAKS-a. (m)

SIMILAR ARTICLES