Uoči jubilarne Formule driver (14. – 15.7.)

Uoči jubilarne Formule driver (14. – 15.7.)

EDI KUHARIĆ (AK Opatija Motorsport) - snimio M.Krpan

NA UČKI PO NOVE BODOVE

Očekivanja organizatora su veći broj sudionika i još bolje vožnje, kao i dobar rezultat domicilnih vozača

Sportski zanesenjaci iz Autokluba Opatija motorsport pripremaju još jedan oktanski spektakl na padinama Učke za koji se nadaju da će i ove godine ostati upamćen po brojnim natjecateljima te publici, kao i prethodna četiri izdanja. Pred nama je peto jubilarno izdanje discipline Formula driver, što će se održat 14. i 15. Srpnja pod nazivom „Inter cars Učka 2018.“, a boduje se za HAKS Kup, Prvenstvo Auto i karting lige Zapad HAKS-a, te posebne nagrade organizatora.

Rekordnim brojem sudionika sezona je otvorena u Buzetu, a prema najavama, organizatori Učke mogli bi se naći u istim, slatkim, problemima. Uz brojne hrvatske vozačice i vozače očekuju se gosti iz Slovenije, italije i Austrije. Koncept utrke preslikan je od Talijana, kao svojevrsna kombinacija brdskih utrka i autoslaloma, a dosadašnja natjecanja pokazala su koliko je u Hrvatskoj atraktivna ova najmlađa automobilistička disciplina. Natjecanje se odvija na legendarnoj stazi na Učki, s kvarnerske strane, usporenoj s osam šikana na potezu od Veprinca do raskršća prema Lanišću ukupne duljine 3.000 metara.

Posljednja tri mjeseca, iskustvom proteklih godina, intenzivno radimo na organizaciji jubilarnog izdanja utrke. Nadam se da će se sve odvijati po planu, da nas vremenske prilike neće omesti u realizaciji trke, ali i svih popratnih sadržaja, koji su ove godine dodatno prošireni aktualnim svjetskim prvenstvom u nogometu. Posebna zahvala ide sponzorima bez kojih ovo ne bi bilo izvedivo, ali i medijskim pokroviteljima koji nas kvalitetno prate. Nastavljamo s uhodanim TV prijenosom na Kreator TV-u, a trenutno smo u pregovorima i s regionalnim TV kućama koje su pokazale interes za live prijenos, rekao nam je Igor Puž, predsjednik AK Opatija motorsport. Članovi kluba, pored organizacijskih zadaća, imaju i razloga za zadovoljstvo, obzirom da su na otvorenju ovogodišnje sezone ostvarili izvrstan rezultat u Buzetu.

Od naše utrke imamo velika očekivanja i u rezultatskom pogledu, pogotovo što smo u Buzetu osvojili prvo mjesto u klupskom poretku. Boje kluba branit će Ivan Juranić, Edi Kuharić, Mateo Butorac, Paolo Mavričić, Nenad Gržančić, Marsel Katić, Goran Crnković i Josip Kaštelan, te se nadamo da rezultat neće izostati, dodao je Puž i pozvao sve vozače da se okušaju u auto sportu upravo kroz ovu disciplinu, jednu od temeljnih u domaćem oktanskom miljeu na četiri kotača.

Organizator je posebno zahvalan brojnim sponzorima i pokroviteljima koji su uz veliki broj medija prepoznali sami značaj ove manifestacije. To su redom: tvrtka Inter cars, Grad Opatija, Automehanika Butorac, Auto Kras Istra, Thalassotherapija Opatija, Experience shop, IP studio, Automatic servis, Puž auto, Auto kuća Hyundai Afro, Sekundar usluge, Pe.ma trgovina, zaštitarska kuća Klemm, tvrtke 3t Cable, Came, UBER, Kamgrad, Neoprom, obrt Juranić iz Delnica te medijski pokrovitelji Kreator TV, Novi list, portali PodUckun.net i torpedo.media te Pomorski radio Bakar.

Tehnički prijam i verifikacija dokumenata, po već ustaljenom rasporedu zakazani su za subotnje poslijepodne 14. srpnja, od 16 do 19 sati. Dan kasnije, 15. srpnja, službeni trening starta u 8,30 sati, a start prve od tri bodovne vožnje u 11 sati, nakon svečanog otvorenja. Zbog održavanja utrke dio županijske ceste od centra Veprinca do Poklona bit će zatvoren u nedjelju, 15. srpnja od 8 do 19 sati.

Miroslav KRPAN