U Vodicama svečanost za najbolje – SEZONA 2013. – BOGATA I USPJEŠNA

U Vodicama svečanost za najbolje – SEZONA 2013. – BOGATA I USPJEŠNA

0 711

Tomislav Muhvić najbolji automobilist, Iva Damarija vozačica, a Nino Andrejević naj-junior među automobilistima, Romić seniorski naj kartingaš, Herendić juniorski, a Mesec „roockie“ sezone

Hrvatski auto i karting savez svečanošću dodjele priznanja u hotelu Olympia u Vodicama zaključio je uspješnu i izuzetno bogatu prošlogodišnju natjecateljsku sezonu u automobilizmu i kartingu. Dodijeljena su 352 različita priznanja što za neposredne rezultate ostvarene na stazama što kao posebna priznanja proistekla po pravilnicima domaćeg auto i karting sporta. U pojedinačnoj konkurenciji za prvo, drugo ili treće mjesto brojnih klasa ili grupa, odnosno ukupnog poretka nagrađeno je 186 pojedinaca iz 43 kluba.

Najuspješnijim automobilistom sezone 2013. proglašen je Tomislav Muhvić ( AKK Petar Klepac Gerovo), prvak Europe na brdskim stazama. Puljanka Iva Damarija (AK Pula-Rovinj) najuspješnija je vozačica, a Nino Andrejević (AK Opatija) najuspješniji junior u auto sportu. U kartingu su dijeljena tri priznanja – Filip Romić (AMKK Cobra Virovitica) najbolji je senior, Max Herendić (KK 1 Zagreb) junior, a Adrien Mesec (AK RI autosport ) početnik – „rookie sezone“.

Najviše priznanje HAKS-a „Zlatni trofej“ dodjeljuje se u dva oblika za tri uzastopna ili pet sa prekidima naslova prvaka Hrvatske. Tako su Zlatne kacige zaslužili su Marino Čargonja (AK Svigo) u autocrossu i Filip Romić u kartingu. Zlatni volan pripao je u autoslalomu Jurici Ružiću (AK Opatija). Za trostruki uzastopni naslov pobjednika Međunarodnog regionalnog prvenstva Hrvatske na brdskim stazama Inter trofej HAKS-a pripao je Mađaru Laszlu Szasu koji brani boje Autokluba „Dubrovnik racing“. Za trostruki naslov prvaka Zlatna plaketa HAKS-a dodijeljena je Autoklubu „Dubrovnik racing“ (brdske utrke) i AK Ozalj (autocross).

Odlukom Odbora za auto sportove proglašeni su i najuspješniji organizatori – na brdskim stazama AK Delta iz Zagreba, u rallyu zagrebački AK Delta Sport, u autocrosu ASK Kastavac i AK Ozalj, u autoslalomu AK Ina Zagreb, a jedini dvostruki dobitnik za prošlogodišnju sezonu je riječki Autoklub „RI autosport“ kao najuspješniji u kronometar vožnjama, ali i kartingu.

vodice

Na završnoj svečanosti dodijeljeno je i nekoliko posebnih priznanja: Karting klubu „1“ Zagreb za deseti uzastopni naslov klupskog prvaka u kartingu, AK „FM Team“ Zagreb za osobit doprinos u realizaciji karting sezone, te AMKK Cobra za 50.obljetnicu karting sporta u Virovitici. Vozačima kartinga Marijanu Luki Grobenskom ( AMK Buzet), Kristijanu Habulinu i Martinu Kodriću (KK 1) odato je priznanje za rezultate na međunarodnim natjecanjima tijekom prošlogodišnje sezone, Siniši Mišiću (Cobra) za upornost u sudjelovanju, te sucima Mihaelu Kinu, Vjekoslavu Kozarcu i Žarku Majdaku. Za doprinos karting sportu nagrađeni su i Karting škola Prelučka legenda iz Rijeke, Autotransporti Turk, OPG Vranović i Romić Promet.

U auto sportu nagrađeni su Janos Szilagyi (Delta Sport) za desetljeće kontinuiteta nastupanja u MRPH, Auto moto klubu Buzet za vrhunsku organizaciju brdske utrke Prvenstva Europe, dok su za postignute rezultate na međunarodnim natjecanjima posebnim priznanjem nagrađeni Viliam Prodan i Zdravko Draženović (AK Opatija Motorsport), Tomislav Muhvić, Damir Mašić i Ivan Pulić (Zagreb racing team), Zlatko Brozović (Belson nostalgija Zagreb), te Laszlo Szasz i Istvan Kavecz (AK Dubrovnik racing). Najboljem hrvatskom automobilistu Tomislavu Muhviću uručena je i plaketa za prvaka grupe N u Prvenstvu CEZ-a (Srednjeeuropska zona) i „Talent oft he year“ – posebno priznanje FIA i CEZ-a najboljem vozaču Euiope do 24 godine. Načelniku Općine Stubičke Toplice Vladimiru Bosnaru dodijeljeno je priznanje za dugogodišnji izniman doprinos brdske utrke, a zagrebačkom „Porsche Zagreb-Slavonska“ za doprinos u organizaciji 40.Croatia rallya.

Nova automobilistička sezona objediniti će 39 natjecanja u sedam disciplina, a otvara se 28. ožujka 4. Rallyem Kumrovec. Prva od šest karting utrka je 4.svibnja. (m)

Snimci: D.Dragišić, arhiva HAKS-a

NO COMMENTS

Leave a Reply