U Taru start sezona kronometar vožnji

U Taru start sezona kronometar vožnji

0 508

U nedjelju 24.ožujka počinje nova sezona kronometar vožnji. U istom vikendu, dan poslije otvorenja cjelokupne domaće automobilističke sezone rallyem u Kumrovcu, na stazu će i sudionici najmlađe hrvatske discipline. Domaćin i organizator je Autoklub „Skok racing“ iz Brtonigle pod čijim je okriljem prije punih 18 godina i nastala ova disciplina kao Prvenstvo Istarske rivijere koje traje dan danas. Prije šest godina uvrštena je u Prvenstvo Regije Zapad HAKS-a ( danas Ligu Zapad ), da bi se potom dvije godine vozio Kup HAKS-a odnosno Kup Hrvatske,a od prošle godine je državno prvenstvo.

Ovogodišnja sezona otvara se na stazi „Motodroma Poreč“ u Taru. Bogata je i lista prijava za nedjeljnu „Hyundai Autokuća Košara – 8. Nagrade Tar-Vabriga 2013.“. Prijavio se 61 vozač iz 17 hrvatskih klubova. Boduju se tri konkurencije – Prvenstvo Hrvatske, Auto i karting ligu Zapad i Prvenstvo Istarske rivijere. I ove se godine vozi šest klasa – tri u grupi automobila „serija“ i to do 1200, do 1600 i preko 1600 ccm, potom dvije u grupi „sport“ do 1400 i preko 1400 ccm i zasebno klasa „diesel“.

Elitu predvodi prvi hrvatski prvak iz 2012. godine istarski automobilist Zoran Vidmar, član AKK Petar Klepac (Gerovo) koji će već na prvom natjecanju imati žestoku i brojnu konkurenciju posebno u klasi „sport +1400“, tim više što se za nastup u Taru odlučio i znakovit broj vozača koji nisu stalni sudionici kronometar vožnji već im to dođe dobrim treningom uoči sezone drugih disciplina.

Staza u Taru duga je 600 metara, a gledateljima uz dobre uvjete boravka uz stazu pruža pregršt uzbuđenja. Pokrovitelji manifestacije su Općina Tar-Vabriga i Turistička zajednica Tar-Vabriga, dok su generalni sponzori Hyundai-Autokuća Košara, Istarska kreditna banka Uma i Allianz osiguranje.

Ranojutarnje okupljanje sudionika počinje jednosatnom verifikacijom i tehničkim prijemom vozila od 7,30 sati. Službeni trening je u 10 sati. Svečano otvaranje natjecanja je u 12,20 sati, a prva od tri bodovne vožnje u 12,30 sati. U pauzama automobilista nastupiti će skupina mladih i perspektivnih kartingaša Istre i Kvarnera, a manifestacija je dio programskih aktivnosti u jubilarnoj 20. godini od osnutka Autokluba „Skok racing“ sve pod motom globalne akcije FIA „Sigurnost na cestama 2011.- 2020.“. Proglašenje najuspješnijih planirano je oko 18,30 sati. (m)