U Skradinu se nastavlja brdska sezona

U Skradinu se nastavlja brdska sezona

LASZLO SZASZ (AK Dubrovnik racing) - snimio M.Krpan

REKORDAN BROJ PRIJAVLJENIH

Skradinska staza, jedna od najljepših u nas, očekuje čak 145 vozača iz šest europskih zemalja

SKRADIN – Šibenski Autoklub Mihovil organizator je 12. Nagrade Grada Skradina 2018., međunarodne utrka na brdskoj stazi nadomak Skradina koji mnogi smatraju jednom od najljepših u nas. Nastup na ovogodišnjoj utrci, što se boduje u šest različitih konkurencija, prijavilo je čak 145 vozača iz šest europskih zemalja – Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore, Austrije, Poljske i Hrvatske. Dvije nedjeljne vožnje boduju se za FIA CEZ Prvenstvo Srednjeeuropske zone, Prvenstvo Republike Hrvatske u kategoriji I i II, Prvenstvo povijesnih automobila i Prvenstvo Regije Jug HAKS-a (Dalmacija), Šampionat Bosne i Hercegovine, a ove godine i Business VIP Kup (Seat).
Broj prijavljenih obećava vrhunski automobilistički događaj na jednoj od ponajboljih i zasigurno najljepših hrvatskih brdskih staza dugoj 3.387 metara. Među prijavljenima brojem prednjače hrvatski automobilisti, njih 112 iz 26 klubova u svim raspisanim konkurencijama, dok je iz susjedne BiH nastup najavilo 25 vozača.

Skradinska utrka drugo je ovogodišnje natjecanje domaćeg prvenstva. Nakon uspona na Sljeme prije dva tjedna, novu priliku dobit će neki od favorita koje su tehnički problemi spriječili slavlje u Zagorju. Prije svega tu je aktualni državni prvak Kategorije I Zagrepčanin Domagoj Pereković (AKK Zanatlija) sa Mitsubishi Lancerom Evo IX, ali i prošlogodišnji pobjednik Skradina Dejan Dimitrijević (AKK Velika Gorica) u Seat Leonu R 32T. U istoj klasi E1-23 stižu još dva istinska asa i šampiona, Solinjanin Robert Bradarić (AK Solin) u Audiju A4 Quattro 1,8T (pobjednik na ovoj stazi 2009.godine), kao i nekadašnji europski prvak Tomislav Muhvić (AKK Petar Klepac) u Mitsubishi Lanceru Evo IX. No, ne smije se izostaviti niti trojku koja je na otvorenju sezone potvrdila svoju nakanu čestog pozicioniranja na pobjedničkim postoljima. To su iz Klase E1-16 Delničan Bojan Juranić (AK Opatija Motorsport) u Renaultu Clio 2.0 Sport i Riječanin Mario Jurišić (AK Župa Dubrovačka) u Audiju A4 STW 2.0, te prošlogodišnji državni prvak grupe E1 Zagrepčanin Denis Nišević (AK Župa Dubrovačka) u Renaultu Megane C klase E1-16.

Ipak, u generalci treba očekivati juriš na pobjedu višestrukog hrvatskog prvaka Kategorije II Mađara Laszla Szasza (AK Dubrovnik Racing) u formuli Reynard Zytec F3000 koji je propustio prvu utrku, ali i novog „formulaša“ na domaćim stazama Zagrepčanina Damira Nakića (AK Ina Delta) u Radicalu SR3RS.
Postolje „generalke“ smiješi se i Poljacima Grzegorzu Dudi (Hyundai i20) i Przemyslawu Waszczuku (Ford Fiesta), kao i Austrijancu Kemalu Hasiću (Subaru Impreza Sti).

Nakon nastupa u Mađarskoj na Hungaroringu, u trećoj sezoni Business VIP Kup sa Seat Cupra automobilima, ovog puta na brdu nastup očekuje 14 vozača, dok se u PH povijesnih vozila iz utrke u utrku broj povećava, pa ih se ovog vikenda očekuje 17 predvođenih brojnom ekipom AK Opatija, ali ove godine i ništa manje konkurentnim dečkima iz AKK Rogoznica.

Subotnji program 19.svibnja predviđa verifikaciju vozača i tehnički prijem vozila od 8 do 12 sati, dvosatne neslužbene treninge od 12,15 sati, nakon kojih od 15,15 sati slijede dva službena treninga. U nedjelju 20.svibnja u 11,30 sati organizatori su predvidjeli svečano otvaranje utrke, a potom u 12 sati prvu bodovnu vožnju. Druga je na rasporedu oko 14,30 sati.

Miroslav KRPAN