U Rijeci svečano promoviran novi oktanski portal

U Rijeci svečano promoviran novi oktanski portal

0 566

Foto: Miroslav Krpan

Poslije nekoliko mjeseci intenzivnog rada mala i odabrana ekipa Autokluba „RI autosport“ promovirala je svoj novi projekt, još jedan u nizu uspješno ostvarenih protekle tri godine koliko djeluje ovaj za domaće okvire uspješan i plodonosan sportski kolektiv.

Autoklub „RI autosport“ niz zapaženih programskih sadržaja u domeni automobilističkog i karting sporta, inicijativa, pokrenutih i realiziranih projekata upotpunio je najnovijim. Zaživio je prvi riječki autosport portal pod imenom „RI autosport“ i adresom www.riautosport.hr, a uz prigodnu svečanost predstavljen je riječkoj gradskoj vijećnici uz prisustvo brojnih gostiju iz miljea oktanskih sportova, ali i suradnika s kojima uspješno surađuje i autoklub i novi medij.

Ovim projektom željelo se kroz suvremen oblik „izdavaštva“ i medijske prezentacije objediniti i prenijeti niz informacija i novosti u automobilističkom i karting sportu Rijeke, Primorsko-goranske županije, ali i cijele Hrvatske, obzirom da je kvalitetan pristup istoga trenutno nedostatan.

Pisanim prikazima i fotografijama, te video uracima širokom krugu ljubitelja oktanskih sportova prezentiraju se djelatnosti, akcije i uspjesi ne samo riječkih i klubova Primorsko-goranske županije, već u cjelovitosti domaćeg auto i karting sporta unutar i izvan granica Hrvatske. Posebnu pozornost pridavati će se praćenju organizacije automobilističkih, ali i motociklističkih manifestacija u Rijeci i okolici, te na području cijele države.

Prezentacija je iskorištena i za osvrt na sportske uspjehe Autokluba „RI autosport“ o kojima će se posebno objelodaniti više informacija u drugim rubrikama.

Za potrebe promocije i najave novog portala snimljen je i posebni spot u čijem su snimanju sudjelovali ponajbolji hrvatski automobilistički asovi i prvaci , uređen izlog u zgradi Poglavarstva na Korzu, tiskan promotivni letak u više tisuća primjeraka, a promociju je pratila izložba sportskih automobila na samoj šetnici riječkog Korza. Svečani trenutak u gradskoj vijećnici iskorišten je i za promociju prvog kalendara za 2012. što ga je izdao AK RI autosport.

Glavni urednik portala Miroslav Krpan posebno je zahvalio na suradnji u pripremi najbližim suradnicima Goranu Petroviću i Aleksandru Lučiću istakavši kako www.riautosport.hr ima širu društvenu dimenziju, nije usko orijentiran na klupske već prvenstveno granske sportske interese i promidžbu uspjeha oktanskog sporta uopće, čime se sadržajno upotpunjava domaća medijska scena.

Zahvalnost za sudjelovanje u snimanju video materijala i spota koje je uglavnom odrađeno na prostorima Automotodroma Grobnik i okolice, te Karting centra Preluk, kao i na posljednjem rallyu sezone u Poreču, iskazano je vozačicama i vozačima: Niko Pulić, Juraj Šebalj,Darko Peljhan, Marko Đurković, Lorena Nosić, Boro Mateša, Tomislav Muhvić, Iva Peruško, Davor Mihelić, Igor Črnac, Vigor Grbac, Sebastian Čepar, Igor Vičević, Dino Butorac, Siniša Krainc, Siniša Filčić, Mario Jurišić, Luisa Božičević, Ingrid Kasap, Igor Krišto, Goran Krišto, Marin Čohar, Goran Sikirica, Goran Crnković, Ivan Jaranović, Zoran Grabović i Robert Čulina, kao i kartingašima Karting kluba „Rijeka“, polaznicima Karting škole „Prelučka legenda“ i članovima „Liburnia classic cluba“ Opatija.

Pripremu projekta kao i njegovu opstojnost kroz različite vidove pomogli su: MIB Studio Zagreb, Party Zone Rijeka, Automotodrom Grobnik, Karting centar Rijeka-Kartodrom Preluk, Libor reklame Rijeka, Autocentar Marinići, Hosting Plus, Intra Web, Foto Alex, Tiskara Buldog, Zea promocija, Pit Stop Car Wash, Dobra vina d.o.o.Zagreb, Adriatic Timing, Hermelin Tuning, Pol, te Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija. (m)