U Novom Marofu završava sezona autoslaloma – VIKEND ODLUKA

U Novom Marofu završava sezona autoslaloma – VIKEND ODLUKA

0 770

U subotu i nedjelju Karting staza „ST Rauš“ u Novom Marofu biti će domaćin završnice ovogodišnjeg Prvenstva Republike Hrvatske u autoslalomu. Održavaju se dva bodovna natjecanja, osmo i deveto koje će odlučiti prvake i pobjednice u disciplini koja bilježi zaključenje svoje 12. sezone bodovanja za državno prvenstvo.

U subotu 26.listopada organizator je zagrebački Autoklub „Ina“ a natjecanje pod nazivom „Memorijal Mire Nikolić 2013.“ Svojevrsna je zahvala dugogodišnjoj predsjednici Kluba i direktorici natjecanja, svojevremeno najtrofejnijoj hrvatskoj vozačici koja nas je napustila sredinom ove godine. Prijavljeno je 65 vozačica i vozača iz 19 klubova, a uz državno boduju se i Prvenstvo Sjeverne lige HAKS-a, te Prvenstvo Zagreba. Staza je duga 1.120 metara sa 36 slalom vrata i dodatnih osam čunjeva u nizu.

Zagrebačkom Autoklubu „Delta“ i ove je godine pripala čast da organizacijom „11. Nagrade Grada Zagreba 2013.“ u nedjelju 27. listopada zaključi Prvenstvo Republike Hrvatske u autoslalomu. Prijavljeno je 69 vozačica i vozača iz 18 klubova. Staza i postavljeni čunjevi sa slalom vratima neznatno se razlikuju u odnosu na subotnje natjecanje, pa sudionike očekuje naporan i zanimljiv vikend odluka.

U grupi serijskih automobila naslov prvaka Hrvatske već je osigurao Goran Laušin (SAK Samobor), dok će se za preostala dva mjesta postolja sezone boriti Dario Mučnjak (Samobor), Igor Ilić (Pula-Rovinj) i veteran Antun Laušin (Samobor). Dario Ružić (Opatija) u znatnoj je prednosti grupe „sprint“ ispred Nenada Damarije (Pula-Rovinj) i Ivana Srebačića (Sesvete), ali odlučivati će nijanse posljednjih ogleda. Vikend bezbrižno dočekuje izuzetni istarski majstor slaloma Nino Andrejević, vozač AK Opatija. Osigurao je naslove prvaka Hrvatske grupe „sport“, ali i prvaka HAKS-a u kategoriji juniora. Viceprvak najjače grupe biti će sigurno Bojan Juranić (AKK Petar Klepac), dok za treće mjesto bore se čak šestorica vozača. Puljanka Iva Damarija (Pula-Rovinj) nanizala je sedam ovogodišnjih pobjeda i novi naslov prvakinje, dok su u ekipni naslov gotovo sigurni ove godine izvrsni članovi Autokluba Opatija.

Satnice oba natjecateljska dana su ujednačene, pa će tako verifikacija vozača i tehnički prijem vozila početi u 8 sati, trening u 10,30 sati, a prva od tri bodovne vožnje u 12,30 sati. Proglašenje najuspješnijih očekuje se i u subotu i u nedjelju oko 18 sati. (m)

Snimci: M.Krpan