U Novom Marofu konačna odluka o prvacima

U Novom Marofu konačna odluka o prvacima

0 466

U NEDJELJU – DAN ODLUKE ZA 2012.

Autoklubu „Delta“ iz Zagreba ove je godine pripala čast da organizacijom jubilarnog natjecanja „10. Nagrada Grada Zagreba 2012.“ zaključi jedanaestu sezonu Prvenstva Republike Hrvatske u autoslalomu. U nedjelju 7. listopada vozi se na karting stazi „ST Rauš“ u Novom Marofu gdje su i prethodnu šestu utrku sezone slalomaši odradili proteklog vikenda.

Prijavljen je 71 vozač i vozačica iz 19 hrvatskih klubova, od čega 54 otpada na članove 15 klubova Regije Sjever HAKS-a čije se prvenstvo (Sjeverna liga) također i uz Prvenstvo Grada Zagreba boduje u nedjelju. Iako su neki automobilisti osigurali naslove prvaka i prije završnog natjecanja, poput novih (starih) državnih prvaka Marina Milokanovića (Skok racing) u grupi „Sprint“ i Nina Andrejevića (Opatija) u grupi „Sport“, otvoreno je pitanje prvaka grupe „Serija“. Sa pet bodova prednosti na čelnoj poziciji posljednji nastup dočekuje Goran Sruk (Stubaki) ispred najvećeg rivala Gorana Laušina (Samobor). Poslije slabog rezultata proteklu subotu Dorijano Milanović (Istra racing team Pazin) nastojati će zadržati treću poziciju u sezoni.

Juniori su riješeni – pobjednik je Nino Andrejević po tko zna koji puta zaredom, a vozačice imaju novu junakinju prvakinju HAKS-a mladu Ameru Agić (Sesvete).

Iza cijele priče krije se još jedan „ljuti boj“. U ekipnoj konkurenciji još su teorijski sve karte otvorene. Prednost je ipak na strani članova Autokluba „Skok racing“ iz Brtonigle koji u posljednji okršaj ulaze sa zavidnom prednošću od 12 bodova ispred ekipe Autokluba „Rijeka“. Još jedan klub je u vrhu, na početku sezone sjajan, ali u završnici malo posustao, no sa izgledima za jedno mjesto na postolju. Opatijci za Brtonižanima zaostaju 19, a za Riječanima samo sedam bodova. Rješavati će se i pobjednici u većini klasa. U naslov prvaka HAKS-a sigurni su samo vozači „Skok racinga“ Ivica Popović u klasi „sprint 4“ i Marino Milokanović u „strintu 6“.

Natjecanje se odvija na stazi dugoj 1.120 metara sa 44 slalom vrata. Verifikacija vozača i tehnički prijem vozila počinje u 8 sati, trening u 10,30 sati, a prva od tri bodovne vožnje u 13 sati. Proglašenje najuspješnijih očekuje se oko 18 sati. (m)