U nedjelju ponovo Preluk, ovaj put “regija”

U nedjelju ponovo Preluk, ovaj put “regija”

0 364

Snimio: Miroslav Krpan

U nedjelju 23. listopada Autoklub Opatija organizira u nedjelju drugo ovogodišnje natjecanje Prvenstva Regije Zapad HAKS-a u autoslalomu. „1. Opatijski autoslalom 2011.“ odvijati će se na jednom novom dijelu legendarne motociklističke staze Preluk i to dionici od “opatijskog zavoja” do ex “Panorame”. Biti će to na neki način kratka brdska dionica autoslalomašima kojih se prijavilo 35 iz deset klubova Istre, Kvarnera i Gorskog kotara.

Suradnici opatijskim sportskim sucima u ovom projektu su Autoklub “Matulji racing” i riječki AK “INA Millennium”, glavni pokrovitelj Grad Opatija, a glavni sponzor “Signa Linea”.

Ovogodišnje Prvenstvo Regije Zapad Hrvatskog auto i karting saveza u autoslalomu raspisano je sa znatnim izmjenama u odnosu na niz proteklih godina. Prije svega izabran je raspis drugačijeg rasporeda vozila po klasama i to u tri grupe – serija, sprint i sport, a u svakoj po dvije klase do 1400 i preko 1400 ccm, a posebna je novost liberalniji pristup izboru staze na kojoj će se natjecanja održavati.

Prvo natjecanje sezone u Buzetu privuklo je gotovo stotinu sudionika a vozilo se na dijelu “europske” brdske staze. Opatijska staza duga je 850 metara i ima 21 slalom vrata. Slalomašku elitu predvodi posljednjih godina najtrofejniji vozač Dejan Kopajtić, član AK Rijeka, ali konkurencija je izuzetno jaka tim više što su po okončanju brdske sezone neki vozači pronašli svoj izazov u nastupu među čunjevima.

Organizatori su priredili i revijalni nastup opatijskih automobilista koji su nekada osvajali brojne nagrade i pobjede. Voziti će se i “Nagrada AK Opatija” za sve koji nisu u konkurenciji a biti će ista skupina bez obzira na odabrani automobil.

Tehnički prijam i verifikacija odvija se kod bivšeg Motela Panorama u nedjelju od 7,45 do 9 sati, službeni trening kreće u 11 sati, a prva od tri bodovne vožnje u 12 sati. Podjela priznanja očekuje se oko 17 sati.