U MOKOŠICI SVEGA 40-TAK VOZAČA

U MOKOŠICI SVEGA 40-TAK VOZAČA

0 455

Peto ovogodišnje bodovno natjecanje Prvenstva Republike Hrvatske u autoslalomu „7. Nagradu Ragusa Racing 2012.“ organizira Autoklub „Ragusa racing“ u nedjelju 23. rujna. Boduje se i za Prvenstvo Regije „Jug“ Hrvatskog auto i karting saveza (Prvenstvo Dalmacije). Prijavio se samo 41 vozač iz 15 klubova. Iz šest dalmatinskih klubova je 18 sudionika.

Slalomaška sezona je u završnici. Ostaju otvorena pitanja za koje nekolicinu spremno dočekuje trkalište duljine 1.160 metara sa 47 vrata na dionici županijske ceste Mokošica – Lozica.

U grupi „serija“ u prednosti je Goran Sruk (Stubaki) sa 12 bodova viška u odnosu na najvećeg rivala Gorana Laušina (Samobor), dok je u grupi „sprint“ vodeći Marino Milokanović (Skok racing) jedini vozač ove sezone sa sve četiri pobjede u nizu. No, nade za visok plasman još uvijek gaje Davor Ćosić (Dubrava Zagreb) i Marko Gebauer (Opatija).

Najzanimljivija borba očlekuje se kod najjačig grupoe „sport“. Sa dvije pobjede u prednosti je višestruki prvak i najbolji junior Nino Andrejević (Opatija), dok najtrofejniji hrvatski autoslalomaš Dejan Kopajtić (Rijeka) pokušava uloviti veliku razliku, ali i treći uzastopni naslov prvaka. U konkurenciji ekipa tri boda prednosti daju nadu AK Skok racingu iz Brtonigle za zadržavanje čelne pozicije, ali u borbi za naslov ne posustaje ove godine izuzetno pojačana ekipa AK Opatija. No, iz prikrajka vreba AK Rijeka koja drži priključak vodećima.

Nedjeljni program počinje treningom u 10 sati. Svečano otvaranje je u 12 sati, a prva od tri bodovne vožnje kreće u 12,40 sati. Proglašenje najuspješnijih predviđa se u Konobi Time s početkom u 18,30 sati. (m)