U jeku pripreme za „3. Rally maškaranih oktanaca Halubje-Liburnija 2012.“

U jeku pripreme za „3. Rally maškaranih oktanaca Halubje-Liburnija 2012.“

0 536

OKTANCI POD MASKAMA

Prvoga dana nove kalendarske godine, ali i nove oktanske sezone, daleko od nas, na južnoameričkom poluotoku u velikom argentinskom turističkom centru Mar del Plati zabrujali su motori brojnih motocikala, quadova, automobila i kamiona na startu zasigurno najtežeg svjetskog rallya – „Dakar 2012.“. Njihovo putovanje potrajati će punih 15 dana, a samo šest potom na specifičan će način započeti i oktanska događanja na tlu Hrvatske. Naime, neće to biti neko od 30 i više natjecanja koliko ih ove godine možemo očekivati u kalendaru međunarodnog ili državnog prvenstva Hrvatske, ali biti će u skladu sa periodom koji obilježava prvenstveno vikende poslije Tri Kralja pa ove godine sve negdje do posljednjeg punog tjedna veljače. Riječ je – pogodili ste o maškarama i karnevalima.

Tko rano rani – puno zagrabi – uz malo sreće. Držeći se te i sličnih narodnih, poslu su prionuli zanesenjaci oktana i maškaranja riječkog Autokluba „RI autosport“ koji će 21. siječnja po treći puta organizirati međunarodni „Rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija 2012.“. Manifestacija je to začeta u siječnju 2010. godine na zapadnim predjelima od karnevalske Rijeke, povezujući na simboličan način čak prostore četiri lokalne jedinice samouprave i to dva grada i dvije općine. Od starta u Viškovu i prve vožnje među čunjevima, prolaska i zadržavanja u Kastvu, prolaska Frlanijom do Matulja i drugog ispita spretnosti u samom centru sve do hrvatske turističke meke – Opatije bajne, gdje je cilj i završna fešta na Slatini, tik do mora.

Što poštom, što osobnom predajom, što mailovima, što čitanjem na našim i inim portalima prvog je radnog dana 2012. počela distribucija i prezentacija Pravila manifestacije u kojima piše puno sitnih, bitnih, interesantnih i teško pamtljivih informacija gdje, kada, kako i zašto se prijaviti. Da biste i sebi priuštili nešto novo, ili reprizu doživljenog, a uvijek prisnog, pročitajte i potrudite se biti jedan dan u godini „otkačen“ i „puknut“ na kotačima – pod maskom. Pod svojom maskom i maskom svog metalnog ljubimca.

Čini se daleko, ali vrijeme tako brzo prolazi. Pa će i dani, sati , minute do prvog ovogodišnjeg oktanskog maškaranog rallya. Ako niste probali – vrijeme je. Provedite nezaboravan dan na Kvarneru, povežite ga u vikend pod maskom. Biti će vam lakše. I bez bronhija – uz maškare i karnevale – lakše se diše u ovim teškim vremenima. I lakše prebrodi hladne besparične dane do prvih dana proljeća.

Prilog našem tekstu je Posebni pravilnik manifestacije što se održava 21. siječnja 2012. Ako ste interesent priložen Vam je i Prijavni list ( prijave se primaju do 17. siječnja ). Popunite, isprintajte, potpišite, šaljite, donesite,… ili „mejlajte“, ako tražite dodatne informacije – zovite, pišite, pitajte. Odgovori se ne ocjenjuju. Dovoljno je reći – hvala.

I pod masku …… (m)

     

SIMILAR ARTICLES