U Dalmaciji starta sezona

U Dalmaciji starta sezona

0 538

I u Dalmaciji konačno kreće automobilistička sezona 2012. U nedjelju 22. travnja Autoklub „Oneum Omiš“ organizira brdsku auto utrku Otvorenog prvenstva Automobilističkog saveza Splitsko-dalmatinske županije (ASSDŽ) pod nazivom „Nagrada Oneuma 2012. – Memorijal Darko Kekez“. Očekujući krajem travnja formiranje novog ustroja Regije Jug HAKS-a rezultati ove utrke biti će priznati u bodovanju regionalnog prvenstva za 2012. godinu. Natjecanje se održava na stazi Brnistra ( dionica državne ceste D-70 Omiš-Gata ) u duljini 2.200 metara.

Organizator je izuzetno zadovoljan pristiglim prijama. Zaprimili su 33 prijave iz devet regionalnih klubova i jednog vozača iz ogulinskog „Kleka“. Uz podosta novih i mlađih vozača u otvaranju sezone sudjelovati će i mnogi poznati i do sada uspješni vozači, među kojima se izdvajaju Maro Slade (Dubrovnik racing) u snažnom „Mitsubishi Lancer EVO X“, Nikola Rožić (Trogir) u „Škoda Octavia 1.8“ i povratnik na staze Jure Gašperov (Trogir) u dobro znanom „Renaultu 5 GT turbo“. Pored mladih ima i veterana pa tako u „Ford escortu RS Coswort“ nastupa legendarni Božo Prnić iz Autokluba „Pelješac racing“. Vozačima se pruža mogućnost nastupa dvojice sa jednim automobilom pa su i to pravo neki iskoristili. Nastup na Brnistri mnogima će poslužiti kao idealan trening za otvorenje brdske sezone državnog prvenstva što slijedi dva tjedna kasnije u Skradinu.

Prijem vozača i vozila odvijati će se na parkiralištu Zakučac od 7,15 do 8,30 sati. Trening se vozi od 10 sati, a start prve od tri bodovne vožnje uslijediti će u 13 sati. Najuspješnijima će priznanja biti dodijeljena oko 17,30 sati. (m)