U Crnoj Gori vozi se Međunarodna brdska utrka

U Crnoj Gori vozi se Međunarodna brdska utrka

DOMAGOJ PEREKOVIĆ ( AMK Zanatlija Zagreb ) snimio M.Krpan

U KOTOR PO BODOVE DOMAĆEG PRVENSTVA

ZAGREB – U susjednoj Crnoj Gori, na poznatoj brdskoj stazi Kotor-Trojica, dugoj 4.350 metara, održava se međunarodna automobilistička utrka „Kotor 2021.“, što se uz FIA CEZ Prvenstvo Srednjeeuropske zone, Šampionat Crne Gore, te Kup Kotora, vozi i za Prvenstvo Republike Hrvatske. Organizatoru, Auto moto sportskom klubu „Kotor“, pristiglo je 86 prijava iz Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije i Poljske.

Na četvrtoj ovogodišnjoj utrci Prvenstva Republike Hrvatske, samo sedam dana nakon Malačke, očekuje se start 31 vozača iz 13 hrvatskih klubova.

Zagrepčanin Domagoj Pereković (AMK Zanatlija Zagreb), s dvije pobjede i jednim drugim mjestom, lider je prvenstva Kategorije I i sa znakovitim bodovnim odmakom od dvojice konkurenata za visok plasman dočekuje četvrtu utrku. Drugi je najuspješniji automobilist sezone 2020., najmlađi hrvatski državni prvak 18-godišnji Riječanin Matija Jurišić, koji u domaćem brdskom prvenstvu brani boje AK Župa Dubrovačka, a uz domaće utrke nastupa i na utrkama FIA Prvenstva Europe sa zavidnim plasmanima, obzirom da mu je ovo tek druga automobilistička sezona. Za vodećim zaostaje devet, a ima bod prednosti ispred zasigurno najvećeg Perekovićeva rivala za titulu državnog prvaka Dejana Dimitrijevića (AKK Velika Gorica). Pereković je bodovno dominantan i na čelu ljestvice najbrojnije domaće Grupe E1, dok je borba za čelnu poziciju preostale dvije grupe izuzetno gusta. U grupi N klupski dvoboj AK Dubrovnik Racing, vodećeg Crnogorca Nikole Radnjića s tek bod i pol prednosti ispred aktualnog prvaka iz 2020.godine Đive Franića. U grupi A kontinuitetom pobjeda, otkako je startao na brdskim prvenstvima, vodeći je Matija Jurišić, dok Borna Vlašić, koji zaostaje tek 2,5 boda, propušta nastup u Crnoj Gori. Prva utrka sezone na Sljemenu utemeljila je znakovitu bodovnu prednost braniteljima naslova Autoklubu Dubrovnik Racing u konkurenciji ekipa. Drugoplasirana ekipa AK Župa Dubrovačka teško može do jeseni nadoknaditi čak 34 boda zaostatka, tim više što Dubrovčani imaju impozantnu „klupu rezervi“ za prestižne bodove u brojnim klasama.

Subotnji treninzi na rasporedu su u 12 sati, a prva od dvije bodovne vožnje sutradan, 11.srpnja u 11 sati.

Miroslav KRPAN