U Čavlima se otvara sezona

U Čavlima se otvara sezona

0 569

Foto: Miroslav Krpan

Počinje i sezona ocjenskog auto rallya. Prvo natjecanje Prvenstva Republike Hrvatske – „2. Kvarnerski ocjenski auto rally 2011.“ u organizaciji riječkog Autokluba „RI autosport“ održava se u subotu 18. lipnja sa startom i ciljem u Čavlima. Poslije otkazanog šibenskog rallya početkom svibnja zbog nedovoljnog interesa sudionika sportski entuzijasti „RI autosport“ učinili su napor i privukli pažnju čak 20 posada iz 13 hrvatskih klubova, a obzirom da se natjecanje boduje i za Prvenstvo Regije Zapad HAKS-a u ocjenskim vožnjama treba pridodati još šest vozača iz Gorskog kotara. Pokrovitelj manifestacije je Općina Čavle na čijem se terenu i održava natjecanje. Uz domaćina i pokrovitelja realizaciju manifestacije pomogli su Zajednica sportova PGŽ, Grad Rijeka, Turistička zajednica Grada Rijeke, te tvrtke Vodogradnja Rijeka, Krimeja Grad-ing, Grabar sport i Karting centar d.o.o..

Najbolje hrvatske vozače i vozačice među čunjevima predvodi prošlogodišnja najuspješnija domaća automobilistkinja Luisa Božičević sa suvozačicom Ingrid Kasap, članice AK „RI autosport“ koje brane čak tri naslova iz 2010. – prvakinja ukupnog poretka, klase do 3.500 mm i ženskih posada. Borba za vrh očekuje se i među tri „muške“ posade – dvojice vozača koji proteklih 15-tak godina dominiraju tehničkim disciplinama Riječanina Vlade Božičevića (RI autosport) i Samoborca Antuna Laušina (SAK Samobor) koji su prošlogodišnji nastup u Čavlima okončali identično ostvarenim vremenom, te poslije jednogodišnje pauze povratnika među čunjeve Hrvoja Čižmeka (Dugo Selo) prvaka sezone 2009. Ovogodišnje državno prvenstvo odvija se u nepunih 50 dana i boduje se na samo tri natjecanja: Čavle, Kumrovec ( organizira AK Delta Sport Zagreb 2. srpnja) i Ravna Gora ( AK Quickly Čabar, 5. kolovoza).

Sudionike rallya za PH očekuje vožnja itinererom dugim 42,3 km uz pet posebnih ispita spretnosti koji se svi odvijaju na Parkiralištu Doma kulture u Čavlima, dok se za regionalno prvenstvo boduju samo vozači na ispitima spretnosti. Okupljanje posada je od 9 do 10 sati na verifikaciji i tehničkom prijemu vozila, svečano otvaranje je u 11,45 sati, a start prve posade u 12,01 sati. Prva se posada na cilju očekuje oko 14,20 sati, a proglašenje najuspješnijih je u 17 sati. (m)

SIMILAR ARTICLES