TRI UZBUDLJIVA MOTO VIKENDA

TRI UZBUDLJIVA MOTO VIKENDA

0 1198

Na slici: Robert Žiković, Zdenko Šantić, Ivica Čatoš i Vladimir Vujnović na press konferenciji Snimio M.Krpan

Na Automotodromu Grobnik u svega 20-tak dana održat će se tri značajne motociklističke priredbe predstavljene i najavljene danas u Rijeci.

Već ovog vikenda, 30. i 31. svibnja dvodnevni program okupit će stitinjak vozača u tri bodovna sustava i 24 različite klase, od kojih je najznačajniji FIM Europe Vintage Championship u kojem nastupaju nekad trofejni motocikli kojima se na brojnim svjetskim stazama obaralo niz rekorda. Uz to na rasporedu je 65.    utrka FIM Europe Alpe Adria Championship za povijesne motocikle i Prvenstvo Hrvatske oldtimera.

-Vintage prvenstvo okuplja sedam različitih klasa, a uz treninge voze se dvije bodovne utrke. Prvi ćemo puta surađivati i s novim promotorom AAC prvenstva Slovakia Racing, a usprkos svakodnevno okupiranom automotodromu brojnim treninzima pripreme,kako staze, tako i svih službi teku besprijekorno – istakao je Robert Žiković, mladi direktor svih motociklističkih utrka na našoj jedinoj stazi.

Organizatori utrka Moto klub „Kvarner“ i Automotodrom Grobnik d.o.o. iskoristili su zimsko-proljetni period za nova ulaganja u sigurnost same staze, ovjerene su licence staze kako za motociklistička, tako i automobilistička natjecanja o čemu su govorili direktori Ivica Čatoš i Zdenko Šantić. Posebno je zadovoljstvo da Moto klub Kvarner ove sezone okuplja u svojim redovima čak osam vrsnih motociklista od kojih su neki već počeli s nastupima izvan Hrvatske. Boje Kvarnera na brojnim utrkama branit će uz dosadašnje vozače Lorisa Valjana, Marka Ercega, Alexa Radmana i Marka Oreškog i novi Josip Blaž, Zdenko Dundović, Renato Novosel i Alessandro Sirianni.

Samo tjedan dana kasnije 6. i 7.lipnja u okviru dvodnevnog okupljanja  „King of Grobnik“ vozi se utrka Prvenstva Republike Hrvatske za sportske klase, na koju će uz utrku ovog vikenda ulaz biti besplatan. Kruna sezone biti će vikend od 19.do 21.lipnja kada je na rasporedu Grand Prix Sidecar, utrka Prvenstva svijeta motocikala s prikolicom, a uporedo i 66. utrka Alpe Jadran Prvenstva. Prikoličari plijene pažnju brojnih ljubitelja brzina a i ovog će puta slikom FOX TV i Moto TV ljepote Kvarnera i Grobnika diljem svijeta moći gledati gotovo milijarda ljudi.

Organizatori su ponosni i na kontinuitet počasnog pokroviteljstva kojeg je i za ovu prigodu utrke GP SC  potvrdila nova hrvatska Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

(mk)

SIMILAR ARTICLES

0 84