Trening mladih kartingaša u Puli

Trening mladih kartingaša u Puli

0 628

PRVE NAJAVE BOLJE KARTING SEZONE

Lijepo, gotovo proljetno vrijeme, protekle je subote omogućilo mladim kartingašima uspješni trening na stazi „Green garden“ u Puli. Desetak kartingaša sa riječkog i istarskog područja, od kojih najviše s kartinzima klase „mini 60“, u potpunosti je iskoristilo kilometar dugu i konfiguracijski jednu od najzahtjevnijih staza u Europi. Bio je to vrhunski trening kako za vozače tako i za prateće ekipe koje su se dobro morale potruditi za pronalazak idealnih postavki kartinga budući da je staza postavljena na brežuljku, a samim time izmjenjuju se usponi i padovi asfaltne podloge staze.

Od velike pomoći djeci bio je i njihov mentor, prof. Vanja Vešligaj, inače i voditelj Karting škole „Prelučka legenda“, koji je s njima radio na upoznavanju staze te kroz dan na korekciji i poboljšanju putanja, a podršku su mali kartingaši dobili i od jednog od svojih uzora – Luke Grobenskog, vozača „Red Bull racing teama“.

Važno je napomenuti da većina kartingaša sa subotnjeg treninga do sada nije nastupala na utrkama i ovakvi treninzi i druženja najbolji su način da ih se polako uvede u svijet natjecanja. Iduće „druženje“ u Puli planira se sredinom veljače, kada će se mladim kartingašima pridružiti i nekoliko iskusnijih vozača.

Promjena odnosa prema karting sportu u Primorsko-goranskoj županiji, kao i pokretanje karting škole počelo je donositi prve značajnije pomake i ukoliko se iz idućih karting škola izdvoji još pokoji talent, sa željom i mogućnostima za vožnju, mogla bi to biti prekretnica brojnosti prvenstva Hrvatske. Naime, do sada kartingaši sa riječkog područja nisu u značajnijem broju nastupali na prvenstvima, što je s obzirom na činjenicu da donedavno nije postojala ni karting staza u Rijeci i logično. Osim toga i nova pravila FIA-e u većini slučajeva onemogućuju nastupe van državnih prvenstava za djecu mlađu od 13 godina, rezultat čega bi trebala biti snažnija nacionalna prvenstva.

Nadamo se da je jedna od najtežih godina u karting natjecanjima ostala iza nas i da je ovaj trening djece u Puli jedna od prvih najava uspješne karting sezone koja je pred nama…

  Mario JURIŠIĆ

SIMILAR ARTICLES