TREĆU SREĆU TRAŽE U – VIROVITICI

TREĆU SREĆU TRAŽE U – VIROVITICI

0 611

Kartingaši traže treću sreću. Virovitica će poslije dvije utrke u Novom Marofu biti domaćin treće od šest ovogodišnjih utrka Nacionalnog otvorenog Prvenstva Republike Hrvatske i državnog prvenstva u kartingu što će se pod nazivom „7. Nagrada Virovitice 2012.“ održati u subotu 16. i nedjelju 17. lipnja. Organizator je biti virovitički Auto moto kartiung klub „Cobra“ uz pokroviteljstvo Grada Virovitice i tvrtke „Romić-Promet“ d.o.o.

Na vrhunski pripremljenoj stazi „Virovitica“ dugoj 829 metara nastup je prijavilo 38 vozača iz deset hrvatskih klubova u četiri prvenstvene klase i Rotax kupu. Najbrojniji će biti domaćini sa deset vozača, a slijede Koprivničani iz dva kluba sa po šest vozača.

Broj najmlađih kartingaša u klasi „Limač“ se „vrti“ od pet do sedam, a najviše su do sada pokazali Marko Turk (FM Team Zagreb), te Adrien Mesec i Filip Lozić iz Karting kluba Rijeka. No, u ovoj su klasi – svi pobjednici!

Stopostotni učinak u četiri utrke na dva natjecanja ostvario je do sada samo Damian Sekulić (Cobra Virovitica). Sa 100 bodova vodeći klase Mini kart stiže u Viroviticu, a u najbrojnijoj klasi PH žestoke protivnike ima u Maxu Herendiću (KK 1 Zagreb), Janu Pokosu (Zanatlija Zagreb) i Matiji Jurišiću (RI autosport). Nastup u Virovitici prijavilo je čak 14 vozača iz osam klubova.

William Mucak (KK 1) samo je jednu pobjedu prepustio klupskom kolegi Luki Mavrinu. Njih su dvojica uz trenutno trećeplasiranog Juraja Kovačića (Koprivnica) najozbiljniji pretendanti na pobjedničko postolje.

Državni prvak Filip Romić i vodeći vozač domaćeg kluba „Cobra“ sa dvije je posljednje pobjede stekao značajniju bodovnu prednost ispred Tomislava Pavlića (Sveta Nedelja) kojem su u startu sezone pripale dvije pobjede. Korak uz njih na trećoj poziciji drži Ivan Žovan (KK1).

U ekipnoj konkurenciji očekivana borba višestrukih prvaka KK 1 Zagreb i AMKK Cobra Virovitica koji zaostaju samo 17 bodova. Nadmoćan u konkurenciji timova je zagrebački „Kreator racing team“.
Riječki „Karting team Prelučka legenda“ treći je, a iz sastava Adrien Mesec, Matija Jurišić i Marino Radetić, osnovom važećih pravila bodove skupljaju samo Jurišić i Radetić. Mesecovi rezultati iz klase Limač ne ulaze u skor. Šteta ! I uz njih trojicu u Viroviticu putuju još dvojica iz redova škole sa Preluke – Filip Lozić (Limač) i Dario Ćućić, obojica iz KK Rijeka.

Sa dvije pobjede vodeću poziciju „Rotax kupa“ drži Tomislav Lovrenc (Podravina Koprivnica) ispred Luke Buza (Cobra) i Dorijana Čargonje (Podravina Koprivnica).
Subotnji program od 10 do 18 sati predviđa slobodni trening, a natjecateljski dan u nedjelju počinje verifikacijom vozača i tehničkim prijemom kartinga od 8 do 9 sati. Treninzi su od 10, a mjerenje vremena za startne pozicije od 11,10 sati. Svečano otvaranje je u 13,30 sati. Od 13,45 sati uslijediti će prve bodovne utrke, a od 16,00 druge. Pehari najuspješnijima uručiti će se u 18 sati. (m)

Snimci: Goran Petrović

SIMILAR ARTICLES