Svečanost sezone 2012. – NAJUSPJEŠNIJIMA 217 PRIZNANJA

Svečanost sezone 2012. – NAJUSPJEŠNIJIMA 217 PRIZNANJA

0 498

U Društvenom domu Dražice u Općini Jelenje Automobilistički savez Primorsko-goranske županije, gdje mu je i sjedište,  domaćin je  svečanosti proglašenja najuspješnijih sudionika prošlogodišnjeg Prvenstva Auto i karting lige Zapad HAKS-a  i Prvenstva Primorsko-goranske županije u auto sportu. Svečanost se održava u subotu,2. ožujka  s početkom u 19,30 sati.

Regija Zapad  Hrvatskog auto i karting saveza obuhvaća klubove s područja četiri susjedne županije – Istarske, Primorsko-goranske, Ličko-senjske i  Karlovačke i djeluje već osmu godinu. Iz godine u godinu raste broj natjecanja kao i sudionika na automobilističkim priredbama. Nije ih očito omela niti  sveprisutna recesija proteklih godina, pa su tako održana prvenstva  na brdskim stazama ( tri natjecanja: Učka, Ogulin i Buzet po dvije bodovne utrke), u auto rallyu ( Novi Vinodolski, Opatija i Poreč), autocrossu ( Rupa dvije utrke  i Ozalj) i  kronometar vožnji ( Tar 1, Tar 2, Poreč, Buzet, Kanfanar, Grobnik). Na 18 natjecanja nastupilo je gotovo 250 vozača i vozačica  vozača iz 19 klubova među kojima su najviše – 15 trofeja osvojili vozači Autokluba „Opatija“, a samo jednim manje slijede AKK Petar Klepac iz Gerova i AK Istra racing team iz Pazina. Ekipne naslove osvajala su četiri kluba – AK Klek Ogulin (brdo), AK Buzet autosport (rally), AK Ozalj (autocross) i AK IRT Pazin (kronometar).
U Prvenstvu primorsko-goranske županije održano je 14 natjecanja na brdskim stazama, rallyu, autocrossu, autoslalomu i kronometar vožnjama. Najuspješniji kolektiv je Autoklub „Opatija“ sa ukupno 20 prvih, drugih ili trećih mjesta u pojedinačnoj ili ekipnoj konkurenciji. Ekipni su prvaci u autoslalomu, dok su klupske titule još ostvarili „Petar Klepac“ (brdo), „Matulji racing“ (rally), „Kastavac (autocross),  i „RI autosport“ ( kronometar).
Vozači i vozačice Istre, Kvarnera i Gorskog kotara krajem siječnja primili su u Vodicama niz priznanja za vrhunske uspjehe na državnim i međunarodnim prvenstvima, a svečanošću u Dražicama zaključuju još jednu uspješnu sezonu autosporta. Nova počinje već kroz 20-tak dana u Kumrovcu (rally) 22. ožujka i Taru (kronometar vožnje) 24. ožujka. (m)

SIMILAR ARTICLES