Svečana završnica oktanske sezone Istre i Kvarnera

Svečana završnica oktanske sezone Istre i Kvarnera

0 392

PRIZNANJA NAJUSPJEŠNIJIMA

Automobilistički savez Primorsko-goranske županije domaćin je svečanosti proglašenja najuspješnijih sudionika prošlogodišnjeg Prvenstva Regije Zapad HAKS-a i Prvenstva Primorsko-goranske županije u auto sportu. Svečanost se održava u petak, 24. veljače s početkom u 18,30 sati u Društvenom domu Dražice u Općini Jelenje.

Regija Zapad HAKS-a koja obuhvaća klubove s područja četiri susjedne županije – Istarske, Primorsko-goranske, Ličko-senjske i Karlovačke djeluje već sedmu godinu, a iz godine u godinu raste broj natjecanja kao i sudionika na automobilističkim priredbama. Usprkos sveprisutnoj recesiji u 2011. godini održana su prvenstva na brdskim stazama ( pet natjecanja: Pazin-Lindar, Učka 1 i Učka 2, Buzet 1 i Buzet 2), u auto rallyu ( Croatia rally, Opatija i Poreč), autocrossu ( Varaždin i Ozalj), autoslalomu ( Buzet, Preluk i Pula ), kronometar vožnji ( Tar 1, Tar 2, Buzet, Kanfanar, Poreč i Tar), te po prvi puta od ustroja Regije i u ocjensko-spretnosnim vožnjama (Čavle, Ravna Gora 1 i Ravna Gora 2). Na 22 natjecanja nastupilo je više od 326 vozača i vozačica vozača iz 19 klubova među kojima su najviše trofeja osvojili vozači Autokluba „Buzet autosport“ sa 27 prvih, drugih i trećih mjesta u četiri discipline što pojedinačno, što ekipno. Slijede ih sa ukupno 21 priznanjem pazinski „Istra racing team“, te 19 priznanja Autoklub „RI autosport“.

Buzećani uz niz pojedinačnih naslova regionalnih prvaka ili pobjednika ponose se i sa ekipnim titulama drugu godinu za redom na brdskim stazama i autoslalomu, gdje imaju i najuspješniji tim. Autoklub „M.R.C. Sport“ iz Rijeke ekipni je prvak u autorallyu, „Istra racing team“ u kronometar vožnji, AK „Ozalj“ u autocrossu, a AK „Ravna Gora“ u OSV-u.
U Prvenstvu primorsko-goranske županije održano je 12 natjecanja i to po tri na brdskim stazama, auto rallyu, OSV-u i autoslalomu. Najuspješniji kolektiv je Autoklub „RI autosport“ sa ukupno 11 priznanja. Ekipni prvaci su AK „Zrinski“ (brdo), AK „M.R.C. Sport“ (rally), AK „Ravna Gora“ (OSV) i AK „Rijeka (autoslalom).

Upravni odbor Regije Zapad HAKS-a prošle je godine usvojio Pravilnik o posebnim priznanjima, pa će na osnovu pristiglih prijedloga na ovoj svečanosti po jednom zaslužnom sportskom radniku, vozaču i klubu Regije Zapad HAKS-a biti uručene Plakete Regije Zapad HAKS-a kao najviše priznanje. Dobitnici plaketa su Arsen Ulčar, tajnik Regije od osnutka, Mario Delmoro (AK Pula-Rovinj) i AK „Buzet autosport“. (m)

Snimci: M.Krpan