Svečana završnica oktanske sezone Istre i Kvarnera

Svečana završnica oktanske sezone Istre i Kvarnera

0 432

PRIZNANJA NAJUSPJEŠNIJIMA

Automobilistički savez Primorsko-goranske županije i ove će godine biti organizator svečanosti proglašenja najuspješnijih sudionika prošlogodišnjeg Prvenstva Regije Zapad HAKS-a i Prvenstva Primorsko-goranske županije u auto sportu. Svečanost će se održati u petak, 24. veljače s početkom u 18,30 sati u velikoj dvorani Doma Dražice na Grobniku, a domaćini su ASP-GŽ i Regija Zapad.

Regija Zapad HAKS-a koja obuhvaća klubove s područja četiri susjedne županije – Istarske, Primorsko-goranske, Ličko-senjske i Karlovačke djeluje već sedmu godinu. Na 22 natjecanja nastupilo je 326 vozača i vozačica iz 19 klubova među kojima su i ove godine najviše trofeja osvojili vozači Autokluba „Buzet autosport“ čiji će vozači na svečanosti primiti 27 što pojedinačnih što ekipnih ili timskih priznanja za regionalno prvenstvo 2011. godine. Slijede ih sa ukupno 21 priznanjem članovi pazinskog „Istra racing teama“ i AK „RI autosport“ sa 19 dobitnika. Najbrojnije zastupljene discipline su kronometar vožnje sa 87 vozača io vozačica na šest natjecanja, te brdske utrke sa nastupom 81 vozača na pet natjecanja.

Buzećani uz niz pojedinačnih naslova regionalnih prvaka ili pobjednika ponose jedini sa dvije ekipne titule i to na brdskim stazama i autoslalomu, gdje imaju i najuspješniji tim. Riječki Autoklub „M.R.C. Sport“ ekipni je prvak u auto rallyu čime je samo potvrdio već osvojeni naslov prvaka državnog prvenstva, dok je isto potvrdio u autocrossu Autoklub „Ozalj“. Istra racing team iz Pazina regionalni je ekipni prvak u disciplini kronometar vožnji, a AK „Ravna Gora“ u ocjenskim vožnjama.

U Prvenstvu primorsko-goranske županije bodovano je 12 natjecanja i to po tri brdske utrke, rallya, ocjenske vožnje i autoslaloma. Najviše – ukupno 11 priznanja za Prvenstvo PGŽ na svečanosti će primiti vozači AK „RI autosport“ čime su uključujući priznanja regije statistički sa 30 pehara najtrofejniji klub sezone na području Istre, Kvarnera i Gorskog kotara. Ekipni prvaci brdskih utrka su vozači AK „Zrinski“ iz Čabra, rallya AM „M.R.C. Sport“ Rijeka, ocjenskih vožnji AK „Ravna Gora“, a autoslaloma AK „Rijeka“.

Automobilistički savez, kao nositelj raspisanih prvenstava uputio je na sve klubove s područja Regije informaciju i poziv za završnu svečanost sezone, a popis svih dobitnika objavljen je i na web stranici www.aspgz.hr gdje se može pronaći i niz dodatnih informacija prvenstveno za dobitnike priznanja. (m)