Slijede dani proslava – Zagrebački automobilistički savez – 120 PRIZNANJA NA VEČERI...

Slijede dani proslava – Zagrebački automobilistički savez – 120 PRIZNANJA NA VEČERI „ZG“ PRVAKA 2013.

0 452

Prosinac je. Krenula su slavlja. Tradicionalno prvi u nas najuspješnije nagrađuje Zagrebački automobilistički savez (ZAS). Još jedna, usprkos recesiji i sveopćoj besparici, uspješna završena oktanska sezona zaključiti će se 2. prosinca svečanošću proglašenja rezultata i podjele nagrada za Prvenstvo Zagreba i Prvenstvo Sjeverne lige u auto i karting sportu za 2013. godinu. Počasni pokrovitelj „Večeri ZG prvaka 2013.“ je Darinko Kosor, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba.

Prošlogodišnja sezona protekla je u velikim jubilejima – 100.-te obljetnice održavanja prve auto utrke u Zagrebu, 50.-te obljetnice prve karting utrke i 20.-te obljetnice utemeljenja Zagrebačkog automobilističkog saveza (ZAS). Stoga je ovo prva poslije, bio je to novi ciklus ka nekom budućem jubileju. Automobilizam u Zagrebu i široj regiji živi tako više od stoljeća.

Prvenstvo Sjeverne lige HAKS-a čiji je nositelj Zagrebački automobilistički savez odvijalo se u sedam disciplina. Svoju su sezonu tako odradili sudionici brdskih utrka, auto rallya, ocjensko-spretnosnih vožnji, autoslaloma i kronometar vožnji, ali i dvije specifične – ocjenskog auto rallya povijesnih vozila (oldtimeri) i drifteri. Najuspješnijima će biti uručena 52 pojedinačna priznanja i 18 u ekipnoj konkurenciji.

Prvenstvo Zagreba bodovalo se u četiri automobilističke discipline – brdo, rally, autoslalom i drift, te kartingu. Pojedinačnih pehara je 41, a ekipnih devet.

Najboljim vozačima sezone 2013. dodijeliti će se tako 120 godišnjih priznanja.

Svečanost počinje u 18 sati. Zagrebačka Starogradska vijećnica na Gornjem Gradu ( Ćirilmetodska 5) biti će premalena da primi sve slavljenike. To je dokaz kontinuiteta i uspješnog rada kao i rukovođenja Zagrebačkim automobilističkim savezom i oktanskim sportom uopće. (m)

Snimio: M.Krpan