Skupština HAKS-a

Skupština HAKS-a

0 898

MATKO BOLANČA – NOVI PREDSJEDNIK HAKS-a

Skupština Hrvatskog auto i karting saveza zasjedala je u Zagrebu. Sudionici su prihvatili izvješća o radu tijekom 2011. godine, kako Upravnog odbora tako i u ime dva odbora Arsena Ulčara, predsjednika Odbora za auto športove i Vladimira Goluba, predsjednika Odbora za karting športove HAKS-a. Prihvaćeno je i financijsko izvješće, kao i plan za 2012. koji neće biti nimalo lako ostvariti tim više što HAKS nema generalnog sponzora, a i do sponzora i donatora u današnje je vrijeme izuzetno teško doći. Zadovoljstvo skupštinara izraženo je i pozitivnim poslovanjem u protekloj godini, čime se nacionalna automobilistička asocijacija svrstava u rijetke saveze koji su usprkos problemima uspješno prebrodili jednu tešku i recesijsku godinu.

Redovnu izvještajnu skupštinu obilježio je izbor novog predsjednika. Nakon ostavke Marijana Kostrenčića kojem je zahvaljeno na dosadašnjem doprinosu tijekom tri godine vođenja Saveza za novog je predsjednika izabran priznati gospodarstvenik Matko Bolanča, predsjednik Uprave „Pliva Hrvatska“, koji je zahvaljujući na izboru i povjerenju što su mu ga dali predstavnici klubova i županijskih saveza učlanjenih u HAKS, istakao želju za nastavkom, ali i unapređenjem rada i rezultata automobilističkog i karting sporta u narednom periodu uz želju da isti dođu na „višu razinu“, te značajniji pristup motivaciji mladih za auto i karting sport.

Matko Bolanča član je Upravnog odbora HAKS-a proteklih nekoliko mjeseci od kada su u sastav istog kooptirani još i Goran Vukov-Colić i Davorin Štetner.

Hrvatski auto i karting savez objedinjava rad 70-tak klubova i županijskih saveza, a skupštinari su prihvatili u svoje redove i nove članice , među kojima neke već djeluju više mjeseci. U porodicu oktanaca na četiri kotača priključili su se AAMK „Sveučilište“ Zagreb, AK „Poreč Motorsport“, AK „RTZ“ Zadar, AKK „Petar Klepac“ Gerovo, KK „GB“ Zagreb i KK „Rijeka“ Rijeka.

Sudionicima Skupštine prikazan je i dokumentarni film o jubilejima Hrvatskog auto i karting saveza i to 20. godišnjici osnutka Hrvatskog auto i karting športskog saveza (HAMŠS) i 15 godina samostalnog rada Hrvatskog auto i karting saveza (HAKS) koji su za nama. Tom je prigodom posebna zahvala iskazana autorskom timu kojeg su činili Stjepan Balog, Vlado Knezoci i Nenad Ban.

Na kraju radnog dijela predsjednik HAKS-a Matko Bolanča je u ime Upravnog odbora dodijelio posebno priznanje sportskom direktoru HAKS-a za rally Slavenu Dediću (AK Delta Sport) za obnašanje dužnosti Race direktora na 11 utrka Europskog prvenstva u rallycrossu tijekom 2011. godine. Priznanje za pomoć u razvoju karting sporta u sezoni 2011. pripalo je i Dinku Horvatiću ( AMKK Cobra Virovitica) koji nije osobno prisustvovao Skupštini.

Neposredno po zaključenju skupštinskog zasjedanja za sve suce specijaliste u auto sportu održan je redovni godišnji seminar. (m)

Snimci: M.Krpan