Skijering u Oroslavju

Skijering u Oroslavju

0 900

VRBANOVIĆ „NAMAZAO“ ŠEBALJA

Među 50-tak timova najuspješniji tandem IVAN LEŠTEK – ZORAN MILETIĆ

Da se na „muci poznaju junaci“ potvrdili su hrabri entuzijasti Autokluba „Rally Baba“ organizirajući usprkos sibirskim uvjetima najavljeno skijering natjecanje na Hipodromu Oroslavje. Snijeg je nemilice padao no nije omeo niti natjecateljske timove kojih se na listi prijava našlo čak 49, ali niti oktanskih i ne čestih auto-skijaških uzbuđenja „gladnih“ gledatelja kojih je za ove uvjete bilo – puno. Izuzetno puno – i neka je. To je samo hvala organizatorima, ali i vozačima i skijašima koji su oduševljavali bilo vrhunskom, brzom i preciznom vožnjom, bilo povremeno „skeč“ varijantama za koje se niti sami nisu nadali – da i to znaju. A da znaju – nisu znali. Sada znaju.

Kvalifikacijski trening vozio se samo jedan krug u kojem su neki istinski automobilistički asovi pokazali umijeće. Prvenstveno se to odnosi na Daria Šameca kojem se na konopcu za njegovim Peugeotom 106 Rallye „vukao“ Marko Popović. Ostvarili su najbolje vrijeme 54,180 sekundi najavljujući dobar plasman i na onoj pravoj vožnji što je potrajala puna dva kruga. No, u konačnici bili su – pri dnu ljestvice. Svega nešto bolju sekundu zaostatka na treningu imao je nekadašnji relijaš Neven Kozarić uz skijaša Tihomira Kuleša sa „Polarisom“. Uostalom, Kozarića se i na suhom po Sljemenu ili zagorskim bregima može vidjeti kako „jaše“ uzduž staza ili brzinaca i kada su toplija vremena. I da zaokružimo priču o najboljima na treningu – treće vrijeme 56,930 sekundi imao je Goran Šams sa Zoranom Hižekom. No, tek se samo Kozarić kasnije našao među prvih pet.

Poneki tim iskoristio je pravo i mogućnost nastupa sa dva vozila i u dvije klase. Ako ništa drugo imali su „trening“ više za rezultat – bolji.

Ukupni pobjednici oroslavskog skijeringa je tim Ivan Leštek (vozač) i Zoran Miletić (skijaš) u „Nissan Navari“ pobijedivši ujedno i u klasi 3 – „4×4“. Drugoplasirani i ukupno i u najjačoj klasi su Tihomir Žegrec i Denis Veriga (Suzuki Swift 4×4). Treće mjesto „generalke“ donijelo je i pobjedu klase 2 – više od 1401 ccm Robertu Kovačecu kojem je skijaš bio Marko Barić iz „VW Veneta“.

Od jakih automobilističkih imena obraz je osvjetlao jedino jedan od domaćina manifestacije Antun Vrbanović koji je svojom „Škodom Favorit“ vukao skijaša Ivicu Cesareca pobijedivši u klasi 1 do 1400 ccm. Zanimljivo je da je u istoj klasi nastupio i najjači rally adut Juraj Šebalj ( skijaš mu Tomislav Pazman). No, prošao je prosječno, rekreacijski, „važno je sudjelovati“. Bio je tek treći u klasi tako da ga je Vrbanović naprosto – namazao ko bebu. U generalci se zadržao u zlatnoj sredini (21.). Uostalom, nije li i u snježnom spustu naš sjajni „kristalni dečko“ Ivica tek 29. I sretan ko malo dijete ( ali je zato u slalomu – prvi, ili barem prvi do prvoga – ma isti naš Jura, nema što).

Skijering u Oroslavju bila je prava fešta. Zimska idila, teški uvjeti, a uz vrijedne cure i dečke Autokluba „Rally Baba“ uz njih su prvi puta ove sezone „deltali“ kako oni to kažu iskusni sportski zanesenjaci zagrebačkog AK „Delta“. I odradili još jedan vrhunski posao.

Sreća Oroslacima da im gradonačelnik nije – mali Sekin Braco. Čekali bi ljeto da voze skijering. A Braco se nije sjetio da na Rivi organizira upravo – skijering. Šteta !

I kada se završilo natjecanje dugo dugo se slavilo u Caffe baru „Rally Baba“. Živjeli…

A sad evo i rezultata:

Rezultati – ukupni poredak: 1. Ivan Leštek – Zoran Miletić (Nissan Navara) 1:46,820 minuta, 2. Tihomir Žegrec – Denis Veriga (Suzuki Swift 4×4) +0,440 sekunde, 3. Robert Kovačec – Marko Barić (VW Veneto) +1,710, 4. Darijo Lončar – Goran Lepčić ( Fiat Bravo 1.6) +2,950, 5. Neven Kozarić – Tihomir Kuleš (Polaris 850) +4,050, 6. Krešo Ščukanec – Željko Kosmat (Nissan) +4,110, 7. Tihomir Jagečić – Mladen Skitarić (Audi) +4,810, 8. Tomislav Zrinski – Josip Knezić (Škoda Octavia) +6,240, 9. Srećko Tomić – Nenad Petek (Renault 1500) +6,350, 10. Nino Šuk – Ivica Ključariček (Honda CRV) +6,660,…

Klasa 1 – do 1400 ccm: 1. A. Vrbanović – I. Cesarec, 2. Vladimir Sirovec – Tomislav Klepac (Citroen C3), 3. Juraj Šebalj – Tomislav Pazman (Škoda Favorit); klasa 2 – više od 1401 ccm: 1. R. Kovačec – M. Barić, 2. D. Lončar – G. Lepčić, 3. T. Zrinski – J. Knezić; klasa 3 – „4×4“: 1. I. Leštek – Z. Miletić, 2. T. Žegrec – D. Veriga, 3. N. Kozarić – T. Kuleš. (m)

Snimci: Morgan Matijević

SIMILAR ARTICLES