Sjeverna liga

Sjeverna liga

0 452

BROĐASNI OTVARAJU SEZONU „TEHNIČARA“

Regija Sjever HAKS-a kalendarom je zactala četiri natjecanja ocjensko spretnosnih vožnji, a prvo u okviru Sjeverne lige je na rasporedu u nedjelju 3. lipnja u Slavonskom Brodu. Domaćin i organizator je Autoklub „SB autosport“ iz Slavonskog broda uz tehničku podršku Zagrebačkog automobilističkog saveza.

„Velika nagrada VB Leasing-a Slavonski Brod 2012.“ u konkurenciji Sjeverne lige okupiti će u tri klase 20 sudionika iz sedam klubova, a na listi prijava podosta je znanih imena auto sporta, posebno niz višestrukih državnih prvaka upravo u disciplini ocjensko-spretnosnih vožnji.

Tako će u klasi duljine vozila do 3.500 mm nastupiti Hrvoje Čižmek (Dugo Selo), Denis Šroler i Željko Muhar kao predstavnici domaćina, u klasi 500 mm duljoj elitu predvodi najtrofejniji hrvatski tehničar Anton Laušin (SAK Samobor) uz nešto mlađu i do sada manje uspješnu skupinu vozača, dok će sedam automobilista voditi borbu za svaku sekundu u klasi preko 4.000 mm, ali i generalku. Tu se posebno ističu Dejan Ciglenečki (SB autosport) i Marko Palijan (Dubrava). K tome zanimljiv će biti i ekipni ogled.

Uz bodove za Prvenstvo Sjeverne lige u tri će klase posebno biti raspoređeno i niz „amatera“ za Otvorewno prvenstvo Grada Slavonskog Broda.

Tehnički prijam vozila i verifikacija vozača odvijati će se od 8 do 9 sati u zgradi Brodsko-posavske županije u samom centru, a u 10 sati uslijediti će svečano otvaranje manifestacije. Pet ispita spretnosti vozi se ispred županijskog sjedišta – na prostoru Ulica Petra Krešimira IV i Trgu I.B. Mažuranić. Start prvog vozila je u 10,15 sati, završetak natjecanja oko 15 sati, da bi počasne nagrade najuspješnijima organizator uručio oko 16,30 sati.

Generalni sponzor manifestacije je „VB Leasing“ d.o.o., zlatni sponzor „Allianz“, a pokrovitelji Grad Slavonski Brod i Brodsko-posavska županija. (m)

SIMILAR ARTICLES