Sjeverna liga HAKS-a – Nagrada Dugog Sela

Sjeverna liga HAKS-a – Nagrada Dugog Sela

0 771

Sjeverna liga HAKS-a startala je bodovanjem sudionika 3.Rallya Kumrovec prije 20-tak dana, dok će formalno otvorenje ovogodišnje sezone uslijediti u nedjelju 14.travnja u Dugom Selu. Auto moto klub „Dugo Selo“ uz potporu Zagrebačkog automobilističkog saveza organizator je i domaćin „Nagrade Dugog Sela 2013.“, prvog natjecanja Prvenstva Sjeverne lige HAKS-a u ocjensko-spretnosnim vožnjama.

Organizatori su ugodno iznenađeni brojem prijava. Prijavilo se ukupno 52 vozača. Za bodovanje PSL 27 vozača i vozačica iz deset klubova šireg zagrebačkog područja i Slavonije, a priključiti će im se još 25 vozača u konkurenciji Otvorenog prvenstva u OSV-u među kojima uz hrvatske ima i sudionika iz susjedne Bosne i Hercegovine i Srbije. Sudionici će biti prema ukupnoj duljini vozila raspoređeni u tri bodovne klase do 3500, do 4000 i preko 4000 mm duljine. Uz to raspisana je i posebna klasa „Challenge“ u kojoj pravo nastupa imaju vozači početnici u baznoj disciplini OSV ili OAR. Vozi se pet posebnih ispita spretnosti na improviziranom poligonu gradskog parkirališta u Ferenčakovoj ulici pored dugoselskog nogometnog igrališta.

Okupljanje sudionika je kod Gradske sportske dvorane Dugo Selo od 9 sati, a start prvog vozila na prvom ispitu zakazan je u 11 sati. Proglašenje najuspješnijih s dodjelom počasnih nagrada očekuje se oko 16 sati. (m)

SIMILAR ARTICLES