Sjajni dojmovi u dva dana svjetskog motokrosa u Jastrebarskom

Sjajni dojmovi u dva dana svjetskog motokrosa u Jastrebarskom

0 558

VRATILA SE INA – ZABLISTALA MLADINA

Mladina je ponovno zablistala u dva dana svjetskog motokros spektakla, 2. i 3. lipnja 2012. godine. Moglo bi se i popularno kazati: vratila se INA – zablistala Mladina !

Naime, nakon nekoliko godina, naša najveća naftna kuća bila je ponovno sponzor međunarodne motokros priredbe na najvišoj svjetskoj razini – Prvenstva svijeta MX3 kategorije, zajedno po prvi put u Hrvatskoj s WMX Prvenstvo svijeta za žene.

Subotnji kvalifikacijski dan počeo je kišovito i prijetio je nevoljom, ali se nebo razvedrilo, pa je popodnevni program prošao bez poteškoća, osim, na veliku žalost prijatelja motokrosa, ozljede našeg najboljeg vozača svih vremena Nenada Šipeka, koji tako nije bio u mogućnosti nastupiti na finalnim utrkama. Na startu je bio ukupno 38 vozača i 23 vozačice.

POBJEDE AUSTRIJANCA WALKNERA I TALIJANKE FONTANESI

Nedjeljna finala protekla su po prekrasnom vremenu i na gotovo idealnoj stazi. Priredbu je svečano otvorio izaslanik pokrovitelja Borisa Šprema, predsjednika Sabora RH, gradonačelnik grada domaćina Jastrebarsko Mihael Zmajlović.

Pobjednici su bili: Austrijanac Matthias Walkner u MX3 kategoriji prvenstva svijeta, te Talijanka Chiara Fontanesi, vodeća u ovogodišnjem WMX – Prvenstvu svijeta u motokrosu za žene. Najuspješniji hrvatski vozač u obje vožnje bio je Marko Leljak (KTM), ali ukupno tek na 21. mjestu, daleko od elitnih svjetskih majstora.

Pobjednica u konkurenciji žena, Talijanka Chiara Fontanesi uvjerljivo je bila bolja od svih, daleko ispred i najbližih suparnica, Irkinje Natalie Kane i Francuskinje Justine Charroux. Hrvatske vozačice nisu imale sreće. Snježana Debelić, te sestre Banković, Marina i Monica, otpale su zbog ozljeda (KTM).

Tekst i snimci: Zvonimir ZMAIĆ

SIMILAR ARTICLES

0 519