ŠIBENSKI AUTOSLALOM – USPRKOS PROBLEMIMA

ŠIBENSKI AUTOSLALOM – USPRKOS PROBLEMIMA

0 487

Nastavlja se Prvenstvo Republike Hrvatske u autoslalomu. Poslije puna tri mjeseca pauze. U posljednji trenutak pronađen je novi organizator pa je iza manifestacije stao Auto i karting savez Šibensko-kninske županije, a izvoditelj „1. Šibenskog autoslaloma 2012. – Memorijal Srećko Bura“ biti će Auto karting klub „Šibenik“. U tehničkoj izvedbi pomoći će im sportski suci zagrebačkog AKK Zanatlija.

Četvrti ovogodišnji autoslalom održati će se na improviziranom trkalištu dionice javne ceste Podsolarje – Mandalina. Staza je duga 1.100 metara, a u sedam sektora ima 28 klasičnih slalom vrata i 14 čunjeva u nizu na dvije pozicije.

Na tri dosadašnja natjecanja dva su vozača bili nesuđeni ukupni pobjednici – Dejan Kopajtić (Rijeka) i dva puta Nino Andrejević (Opatija). Autoslalomaši se za naslove prvaka Hrvatske i ove godine bore kroz poredak u tri grupe: serija, sprint i sport. U grupi I serijskih automobila poslije tri natjecanja vodeći je Goran Sruk (AK Stubaki), dok je superioran sa tri pobjede grupe II (sprint automobili ) Marino Milokanović (Skok racing Brtonigla). Najžešća se borba ipak očekuje u najjačoj grupi III sportskih automobila. Kopajtić brani primat, ali bolji je rezultat do sada ostvario ništa manje uspješan mladi vozač iz istarskog Lupoglava Nino Andrejević, ove sezone član AK Opatija. Upravo njegov matični klub, ove godine sa značajnim pojačanjima i boljom ekipiranošću kroči ka naslkovu ekipnog prvaka, gdje su uoči šibenskog ogleda deset bodova u prednosti ispred AK Skok racing, odnosno 12 AK Rijeka. Nino Andrejević lovi dvostruku krunu – najuspješpniji je i u konkurenciji juniora, a najveći mu je rival klupski vozač Marko Gebauer.

Nastup u Šibeniku prijavilo je 56 vozača iz 18 hrvatskih klubova, a među njima je 25 vozača u konkurenciji Prvenstva Regije Jug HAKS-a (Dalmacija).

U nedjelju 9. rujna od 7 do 8 sati na dijelu Vojarne Bribirskih knezova u Šibeniku odvijat će se verifikacija i tehnički prijem vozila. U 10,15 sati na rasporedu je trening, a u 13 sati prva od tri bodovne vožnje. Oko 18 sati u Parku vozača očekuje se proglašenje najuspješnijih. (m)

Snimci: M.Krpan