SHOW SANTA DOMENICA: Šebalj i Klinc najbrži na makadamu

SHOW SANTA DOMENICA: Šebalj i Klinc najbrži na makadamu

0 363

Najuspješnija posada u Svetoj Nedelji bili su državni prvaci u rally-u za 2010.godinu Juraj Šebalj i Toni Klinc.
U Savrščaku, nedaleko Samobora danas je održano rally natjecanje u organizaciji AKK Sveta Nedelja „1.rally Santa Domenica 2010.“ Za ovo se natjecanje može reći da je u potpunosti ispunilo očekivanja i prognoze. Očekivanja organizatora ispunjena su nastupom čak četrdeset posada, među kojima su se našli mnogi poznati i neki manje poznati ali jednako tako zanimljivi hrvatski vozači. Ostvarile su se i predviđene vremenske (ne)prilike. Snježne pahuljice su nažalost uzrokovale previše problema vozačima što je rezultiralo otkazivanjem čak pola od osam predviđenih brzinskih ispita. Ipak, četiri brzinska ispita ukupne dužine šesnaest kilometara na stopostotnoj makadamskoj podlozi bila su dovoljna da vozači pokažu svoje vještine na relativno kratkom ali zahtjevnom brzincu. Pobjeda na trećem i četvrtom prolasku stazom u Savršćaku bila je dovoljna Juraju Šebalju i Toniju Klincu u Mitsubishi Lanceru EVO IX da u zbroju vremena upišu pobjedu ispred Nenada Lončarića i Tomislava Pazmana u Subaru Imprezi Sti koji su bili najbrži na prva dva prolaza, te Ivana Kodrića i Tvrtka Purića također u u Mitsubishi Lanceru EVO IX . U klasi super sport nastupilo je čak dvadeset posada a slavili su Daniel i Robert Vojvodić sa Škodom Fabiom RS. Drugi su bili Dejan Kirinčić i Duško Banjeglav u Peugeot-u 106 Rallye, a treći Alen i Goran Peruč također u Peugeot-u 106 Rallye. Na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja u klasi sprint popeli su se Antun Vrbanović i Dalibor Radišković koji s u nastupili u Škodi Favorit ispred dvije posade u Suzuki Swiftu – Juraj Combaj-Igor Šugar na drugom te Marko Đurković-Lorena Nosić na trećem mjestu.

UKUPNI POREDAK I KLASA PRO SPORT: 1.Juraj Šebalj-Toni Klinc, Mitsubishi Lancer EVO IX (16:46.1), 2.Nenad Lončarić-Tomislav Pazman, Subaru Impreza Sti (17:11.6), 3.Ivan Kodrić-Tvrtko Purić , Mitsubishi Lancer EVO IX (17:41.6)
KLASA SUPER SPORT: 1.Daniel Vojvodić-Robert Vojvodić, Škoda Fabia RS Tdi (18:50.4), 2.Dejan Kirinčić-Duško Banjeglav,Peugeot 106 Rallye (18:52.2), 3.Alen Peruč-Goran Peruč, Peugeot 106 Rallye (18:58.0)
KLASA SPRINT: 1.Antun Vrbanović-Dalibor Radišković,Škoda Favorit (20:07.6), 2.Juraj Combaj-Igor Šugar, Suzuki Swift (20:13.3), 3. Marko Đurković-Lorena Nosić,Suzuki Swift (20:14.0)

Autor: Iva Peruško
Foto: Sanja Berend/Facebook