Sanjinu Prodanu generalka u Šibeniku

Sanjinu Prodanu generalka u Šibeniku

0 422

Ponavlja li se u slalomu prošlogodišnja sezona kada su se redom nizali “nesuđeni” pobjednici generalke. Tako je eto i ove godine. Poslije Kopajtića, Andrejevića i Čengića red je došao i do višestrukog prvaka buzetskog majstora Sanjina Prodana, člana auto kluba “Buzet autosport” koji je u svom već legendarnom Autobianchiu A112 vrhunskom vožnjom , prije svega rekordnom trećom vožnjom, pomeo konkurente. Prodan je drugom ovogodišnjom pobjedom smanjio razliku iza vodećeg Dejana Kopajtića (Rijeka) u grupi III “sport”, ali očito će mu nedostajati nastup s otvorenja sezone u Poreču kojeg je propustio. Spomenuti Kopajtić u Šibeniku se morao zadovoljiti tek petim mjestom generalke. Ispred njega bio je i Donald Milokanović (Skok racing).

Novo, drugo ovogodišnje uzastopno iznenađenje u grupi I “serija” priredio je Marko Mirosavljević (SAK Samobor) pobijedivši doskora nepobjedivog Sandi Jugovca iz Istra racing teama. Razlika od 134 tisućinke minimalna ali slatka za pobjednika.

Još jednu četvrtu ove sezone u nizu pobjedu među 17 vozača juniorske kategorije odnio je Nino Andrejević, no koliko ne iznenađuje nova pobjeda Ive Peruško (Pula-Rovinj) u konkurenciji vozačica toliko je vrhunskom vožnjom ugodno iznenadila četvrtim mjestom u grupi „sprint“, ali i drugim klase „sprint 4“.

Na četvrtom ovogodišnjem bodovnom natjecanju Prvenstva Republike Hrvatske što je pod nazivom “5. Šibenski autoslalom” održan u organizaciji auto kluba “Mihovil Šibenik” prije koji dan sudjelovalo je 81 vozačica i vozač iz 23 hrvatska kluba, a sve pod pokroviteljstvom Grada Šibenika i Šibensko – kninske županije. Vozilo se na improviziranom trkalištu dionice javne ceste Šibenik – Zablaće, na stazi duljine 1.100 metara, a u osam sektora bilo je 28 klasičnih slalom vrata i 14 čunjeva u nizu na dvije pozicije.

Pehar za ekipnu pobjedu pripao je vozačima AK „Buzet autosport“ iako su bili izjednačeni bodovno sa vozačima SAK Samobor. Buzećani kroče ka svom naslovu prvaka, imaju prednost od 17 bodova ispred AK Pula-Rovinja kojima uz Brtonižane, Samoborce i Pazinjane slijedi ljuti boj za postolje na kraju sezone.