Riječki sajam

Riječki sajam

0 891

SAJAM AUTOMOBILA NA TRSATU

Rijeka je jedan od rijetkih hrvatskih centara koji će i ove godine, gotovo u kontinuitetu, po 19. puta biti domaćinom sajma automobila jednostavna imena „AUTO 2012.“. Dio je to proljetnih sajmova što se od 22. do 25. ožujka održava na Trsatu, tradicionalnom riječkom sajamskom centru Dvorane mladosti uključujući i prateće objekte.

Svega koji dan poslije svjetski znanog i cijenjenog luksuznog sajma u Ženevi, u Rijeci će se predstaviti 20-tak svjetskih marki automobila i motocikala te njihovih najnovijih modela među kojima će biti izloženo 40-tak automobila i 15-tak motocikala. Biti će tu uz već viđeno ovih dana u svjetskim premijerama i nekoliko hrvatskih premijera, novih i redizajniranih modela i noviteta.

Zastupani po hrvatskim uvoznicima ili regionalnim distributerima predstaviti će se na najbolji mogući način, a uz same modele vozila biti će tu i prateće i servisne opreme, rezervnih dijelova, pribora za održavanje vozila, pneumatika i autokozmetike, ulja i maziva, zaštitne odjeće, te obuće za motocikliste, ali i bicikliste – neizbježne sudionike prometa. Ipak, uz sve redovno za prometnice prezentirati će se na dostojan način i oktanski sport – automobilizam i karting, projekti i akcije koje doprinose sveukupnom pogledu života na kotačima.

RANGE ROVER – ZVIJEZDA SAJMA

Najbrojnijim voznim parkom, osobnim automobilima i programom lakih komercijalnih vozila predstaviti će se „Grand Auto“ i riječki mu partner „Ford Krainc“ i to kroz četiri marke automobila. Neposredno po svečanosti otvaranja što će se upriličiti u četvrtak 22. ožujka s početkom u 11 sati uslijediti će hrvatska premijera „Range Rovera Evoque 2,0 Si4 Dynamic Coupe“ – ekskluzivnog SUV-a koji plijeni pažnju. Biti će tu i prvo sajamsko hrvatsko pojavljivanje prestižnog „Infiniti FX“ kao i „Jaguara FX S“. U paleti „Forda“ posebno se ističu nova „Fiesta“ i „Focus“.

Hrvatsku premijeru imati će i model „Suzuki Swift Sport“ na štandu riječke autokuće „ AC Integra“. Premijerno se predstavlja i novi model „Kia Optima“, te najnoviji „Kio Ria“ – hrvatski automobil godine čiji je domaćin još jedna riječka kuća „Auto Grlica“.

Zanimljivo će biti i u krugu marke „Nissan“ Autokuće „Lenac“ sa redizajniranim „Muranom“ i prestižnim „Qashqai 1.6 dCi 4WD Acenta“. Tri premijerna izlaganja bilježi riječko „PSC Primorje“ sa Opelom – Astra GTC, Zafira i Meriva. Novitetom se može pohvaliti i Mitsubishi modelom ASX 1.6 kojeg predstavlja „40 BOX Kundić“.

„Moto Matušić“ renomirana je riječka kuća koja na tržište plasira prestižne marke svcjetske motociklističke industrije. Među brojnim modelima i markama ponosni su da će Riječanima i posjetiteljima sajma predstaviti i tri noviteta – „Apriliu ST MAX 300“, „Piaggio Beverly 350“ i „Piaggio MP3 Yourban“.

AUTOKLUB „RI AUTOSPORT“ – PROMOCIJA OKTANSKOG SPORTA

Uz vrhunske modele automobila i motocikala svoje „mjesto pod suncem“ na sajmu je našao i jedan riječki autoklub – Autoklub „RI autosport“, uspješna i trofejna, poduzetna sportska udruga koja će se predstaviti svojim projetima u auto i karting sportu, prezentirati „svoj put u Europu“ kroz projekt nastupa Maria Jurišića u Europskom kupu brdskih utrka, potom nove generacije Karting škole „Prelučka legenda“ čiji su jedni od nositelja i organizatora ( uz Karting klub Rijeka i Karting centar Rijeka ), te predstavljanjem prvog riječkog karting tima imenom „Karting team Prelučka legenda“ u kojem će nastupati trojica mladih riječkih kartingaša do prije koji mjesec polaznika prve generacije škole kartinga na riječkoj Preluci. K tome prezentirati će se i cjelokupni kalendar Hrvatskog auto i karting saveza za 2012., kao i prvi riječki autosport portal www.riautosport.hr – medijski partner „Riječkog sajma“ na ovogodišnjem Sajmu „Auto 2012.“.

Sajam na Trsatu biti će otvoren četiri dana od 10 do 19 sati, a uz „Auto“ dio proljetnih sajmova su i sajamske manifestacije:

  • DOM I TEHNIKA – 16. Sajam graditeljstva, opreme, namještaja i uređenja
  • ZELENO I PLAVO – 5. Sajam izvornih proizvoda
  • LOV – 14. Sajam lova
  • HOT – HRVATSKI OBRTNICI TURIZMU – 11. Riječki sajam obrtnika – proizvođači za turizam
  • Izložba KERAMIKA *12.
  • Izložba inovacija.

Miroslav Krpan

SIMILAR ARTICLES