RI AUTOSPORT NAJAVIO DIO MANIFESTACIJA ZA 2016.GODINU

RI AUTOSPORT NAJAVIO DIO MANIFESTACIJA ZA 2016.GODINU

0 1260

U organizaciji tršćanskog kluba „Legend Historic Car“ u Trgovačkom centru „Montedoro-Muggia“ održana je 4. Izložba  „Trieste Motor Expo Fiera“ na kojoj je tijekom tri dana predstavljeno više od stotinu  različitih povijesnih i sportskih automobila, motocikala i niza pratećih sadržaja. Svojevrsni je to sajam kojim se povezuje prošlost i sadašnjost na kotačima, a najavljuje budućnost kroz brojne manifestacije i susrete ljubitelja povijesnih vozila i brzina. Među sudionicima koje je obišlo više od 25.000 posjetitelja bili su predstavnici više europskih zemalja, pa su se tako svojim izlošcima predstavili  klubovi, organizatori  i pojedinci iz Italije, Slovenije, Austrije, Srbije, Češke, Poljske, Francuske i Hrvatske.

Posebni dio izložbe predstavljala je mogućnost nabavke i razmjene dijelova i opreme koja se više ne proizvodi a služi za kompletiranje brojnih skupocijenih oldtimera, ali i sportskih automobila. Uz to pažnju posjetitelja privikli su brojni kolekcionari, posebno u segmentu literature vezane za sve što se vrti na kotačima.

IMG_1682

Među sudionicima izložbe, a osnovom višegodišnje uspješne suradnje sa sličnim klubovima Trsta i Muggie, po prvi je puta predstavcljen dio programa riječkog Autokluba „RI autosport“. Pažnja je usmjerena na dvije manifestacije, prvo „7.Rally maškaranih oktanaca Halubje-Liburnija 2016.“ što će se održati kao dio karnevalskih zbivanja na Kvarneru 23.siječnja 2016.godine, te 2.izložbu „RI oktan sport fest“ koja je zaživjela prvi put krajem ožujka 2015.godine i ponovo se planira uz značajnije prisustvo izlagača iz Slovenije i Italije krajem ožujka-početkom travnja 2016.godine. Predstavnici riječkog kluba iz Muggie su se vratili s pregršt pozitivnih dojmova i naznakom da će upravo ove dvije njihove manifestacije biti obogaćene, bilo sudionicima bilo posjetiteljima iz susjednih zemalja posebno talijanske regije Friuli Venezia-Giulia i slovenskog primorja.

(mk)