REKORDAN BROJ PRIJAVA

REKORDAN BROJ PRIJAVA

0 1098

Domaćin trećeg ovogodišnjeg natjecanja Prvenstva Republike Hrvatske je Virovitica. Ovog vikenda, 6. i 7. lipnja vozi se „14. Nagrada Virovitice 2015.“, a organizator je virovitički Auto moto karting klub „Cobra“ uz pokroviteljstvo Grada Virovitice i tvrtke „Romić-Promet“ d.o.o.

Rekordan broj prijava ove sezone pristigao je organizatoru za nastup na  vrhunski pripremljenoj stazi „Virovitica“ dugoj 829 metara, 39 vozača iz 11  hrvatskih klubova u devet prvenstvenih klasa. Brojnošću s po osam vozača prednjače dva koprivnička kluba, a samo jednog manje na startu bi trebali imati domaćini.

 

Poslije dva natjecanja i četiri bodovne utrke održane u Novom Marofu, čak petorica vozača ostvarila je stopostotni učinak, svaki sa po stotinu bodova  čvrsto je zasjeo na čelu ljestvice. Tako je u klasi Mini kart 60 prvi Adrien Mesec (AK RI autosport), Juraj Kovačić (KK 1) čak je nastupima u dvije klase KF3 i KZ2 dokazao svoju superiornost, dok Marko Mesić (KKIvanić) nije dozvolio iznenađenja u klasi „Rotax Micro Max“. Trofejni Damian Sekulić, sada član KK Koprivnbica gotovo je nedostižan u klasi „Rotax Junior“.

U ekipnoj konkurenciji ka još jednoj tituli prvaka voze članovi zagrebačkog „KK1“, a najveći su im konkurenti ove godine brojniji gradski rivali KK Koprivnica i AKK Podravina-Koprivnica. Izglede za proboj među vodećom trojkom ima i AK RI autosport, ove sezone s upola manjim brojem vozača od proteklih dvije.

Ekipa AK RI autosport nastupa u sastavu: Adrien Mesec i Moreno Mrvoš (Mini kart 60), Matija Jurišić (KF3) i Renato Dujmović (KZ2), dok će za AK Opatija nastupiti  Luka Raspor, a AK Opatija Motorsport Sandro Budiselić, obojica u klasi Mini kart 60. Boje pazinskog Istra racing teama brani Stefani Mogorović u klasi Rotax Junior.

Subotnji program od 10 do 18 sati predviđa slobodni trening, a natjecateljski dan u nedjelju počinje  verifikacijom vozača i tehničkim prijemom kartinga od 7  do 8,15 sati. Treninzi su od 8 sati, a mjerenje vremena za startne pozicije od 10,30 sati. Svečano otvaranje je u 12,50 sati, a neposredno potom uslijedit će prve bodovne utrke, a od 15,50 druge. Pehari najuspješnijima uručiti će se u 18,50 sati.

(mk)

Snimio: M.Krpan

SIMILAR ARTICLES