Regionalna utrka “Memorijal Mladen Žulić” ovaj vikend u Buzetu

Regionalna utrka “Memorijal Mladen Žulić” ovaj vikend u Buzetu

0 464

U organizaciji Auto kluba Buzet Autosport u nedjelju, 10. srpnja održat će se autoslalom utrka „Memorijal Mladen Žulić“. Iako se ova vrsta oktanske priredbe organizira već cijeli niz godina u gradu Buzetu, novina ove godine ima podosta. Najvažnije je svakako izmjena same lokacije. Naime, dok se prijašnjih godina vozilo u Sv. Ivanu, utrka ove godine seli na legendarno trkalište Europskog prvenstva brdskih auto utrka „Buzetski dani“, odnosno na cestu Most-Marinci.

Riječ je o prvom autoslalomu u Hrvatskoj postavljenom po principu onih talijanskih, najbržeg i najduže ikada vožene utrke ove discipline u Hrvatskoj. Koliko je zapravo dužine trkalište govori podatak da je čak duže od nekih staza za brdske auto utrke. Upravo je dužina od 2600 metara „zakomplicirana“ sa 7 segmenata čunjeva (šikana) na ravnim dionicama, „otvoreni“ zavoji i činjenica da tom stazom godinama jure najbolji domaći i europski brdaši privukla veliku pažnju poklonika automobilizma. Kako su prijave još uvijek u tijeku nemoguće je predvidjeti točan broj sudionika, no organizator očekuje njih 80 iz Hrvatske i Italije. Kako se utrka boduje samo za Prvenstvo regije zapad (Istarska, Primorsko-goranska, Ličko-senjska i Karlovačka županija), sudionici iz drugih krajeva Hrvatske/Italije nastupit će kao gosti.

Svoj su dolazak potvrdila sva najveća domaća imena što se autoslaloma tiče: sedmerostruki državni prvak Dejan Kopajtić (Rijeka), prvi istarski dobitnik Zlatne kacige Sanjin Prodan (Buzet Autosport), najbolji junior Nino Andrejević (Buzet Autosport), državna prvakinja Iva Peruško (Pula-Rovinj), te mnogi drugi poput: Sandija Jugovca (Istra Racing Team), Marina i Donalda Milokanovića (Skok Racing), Vjekoslava Čička (Zanatlija), Davora Fabijanića (Zanatlija), braće Tomislava i Hrvoja Šepića (Rijeka), Marina Petrića (Rijeka) i dr. Stazom će juriti i elita s brda te relija. Oni će autoslalom utrku praktički iskoristiti kao trening za rujanske „Buzetske dane“. U skupocjenim i „nabrijanim“ autima jurit će: Manuel Kodelja (Buzet Autosport), Saša Černeka (Buzet Autosport), Sebastian Čepar (MRC Sport), Viliam Prodan (Buzet Autosport), Tomislav Muhvić (MRC Sport), Marinko Stanić (Matulji Racing), Alen Peruč (Zrinski Čabar). Svakako, najveća atrakcija biti će nastup jednog od ponajboljih talijanskih slalomaša, Andreje Bue, koji u Buzet dolazi čak sa Sicilije, i to svojim prototipom!

Umijeće upravljanja svojim četverokotačnim ljubimcima pokazat će i „krojači“ istarske automobilističke prošlosti: Đani Šverko, Branko Bašić, Silvano Vivoda, Mario Delmoro, Edi Milokanović, Darko Ladavac. U kotlinu podno Ćićarije, sa potpuno novom Hondom grupe A dolazi u automobilističkim krugovima vrlo dobro znan Talijan Lucio Stolli.

PROGRAM:

Subota, 9. Srpnja 2011.
17:00 – 20:00 neobavezan tehnički pregled vozila
Nedjelja, 10. Srpnja 2011.
7:00 – 9:20 tehnički pregled vozila
10:00 prvi trening
11:30 start prve od tri vožnje
17:00 svečano proglašenje pobjednika

Autor: Racing.hr