Regija Zapad HAKS-a

Regija Zapad HAKS-a

0 504

Foto: Miroslav Krpan

ZAVRŠNICA SEZONE U TARU

 Druga natjecateljska sezona Kupa Hrvatske u kronometar vožnjama završiti će u nedjelju 6. studenoga četvrtim ovogodišnjim bodovnim natjecanjem što će se održati na karting stazi „Motodroma Poreč“ u Taru. Organizator „2. Nagrade Novigrada 2011.“ je Autoklub „Skok racing“ iz Brtonigle, a pokrovitelji su Grad Novigrad i Turistička zajednica Grada Novigrada.

Natjecanje se naime trebalo održati na prostorima novigradskog hotela „Maestral“, ali kako je hotel prepun gostiju, što je iznenadilo u ovo doba godine i same hotelijere, organizator se u posljednji trenutak morao snaći iznalaženjem sigurnog rješenje – tarske karting staze na kojoj je u ožujku i otvorena ovogodišnja sezona.

Kraj je sezone, prijava nije mnogo, ali pristižu iz 11 klubova. Četrdesetak vozača raspoređenih u šest kronometar klasa sakupljati će posljednje bodove za Kup Hrvatske, Prvenstvo Regije Zapad HAKS-a i Prvenstvo Istarske rivijere. Voziti će se „lijevi“ krug na stazi dugoj 600 metara, a za konačne rezultate predviđene su tri vožnje sa po tri kruga.

Drugu godinu za redom naslov pobjednika u kronometru hrvatskog Kupa osigurao je sa tri dosadašnje pobjede „generalke“, bez obzira na ishod nedjeljnog natjecanja, riječki as Dejan Kopajtić (AK Rijeka). No, neće izostati borba za preostale dvije stepenice pobjedničkog postolja prvenstveno između Marina Milokanovića (Skok racing) i Zorana Vidmara (Buzet autosport), dok su teorijske šanse još i na strani Nina Andrejevića (Buzet autosport). Andrejević je na najboljem putu da postane pobjednikom konkurencije juniora, dok će o pobjednici među vozačicama odlučiti Iva Peruško (Pula-Rovinj) i Nensi Milokanović (Skok racing). Peruško je u prednosti pet bodova.

Cijelu sezonu među 14 ekipa dominirali su vozači pazinskog Istra racing teama, pa se očekuje njihov trijumf na kraju sezone.

Nedjeljni program počinje u 8 sati verifikacijom vozača i tehničkim prijemom automobila, trening je na rasporedu u 10 sati, a prva od tri bodovne vožnje kreće u 11,45 sati. Ukoliko vremenske prilike i satnica dozvoli po okončanju „lijevog“ kruga organizator predviđa još jedno natjecanje za Prvenstvo Istarske rivijere i to sa dvije vožnje po dva kruga „desnim“ krugom staze. (m)