Regija Sjever HAKS-a

Regija Sjever HAKS-a

0 513

GORAN SERTIĆ PRVAK BRDSKIH STAZA

Prošle 2011. zaživjela je, posljednja od tri koje djeluju Regija Sjever Hrvatskog auto i karting saveza. Na temeljima višegodišnjeg Prvenstva Zagreba, često i otvorenog, ustrojen je prije sada gotovo godinu dana sustav Prvenstva Regije Sjever HAKS-a čiji je nositelj Zagrebački automobilistički savez. Raspisana su prvenstva u svih šest disciplina uobičajenih na našim prostorima, ali i neka koja su za ovu regiju specifična poput Off roada, Povijesnih vozila (oldtimeri), Utrka ubrzanja (street race), a k tome i prvo regionalno karting prvenstvo.

Na jednoj je manifestaciji bodovano cijelo Prvenstvo na brdskim stazama, a bila je to tradicionalna „18. Nagrada Stubičkih Toplica 2011.“ u rujnu kada je svaka vožnja za sebe bila zasebna bodovna utrka. Među 60-tak sudionika iz 20-tak hrvatskih klubova našlo se deset vozača iz četiri kluba Regije Sjever.

Konačnim plasmanom među prvih deset „generalke“ cijele manifestacije, ali sa dvije pojedinačno najbolje vožnje maksimalni broj bodova ostvario je mladi zagrebački slobodno se može kazati svestrani automobilist Goran Sertić, član Auto karting kluba „Fridge racing“. Svestranost je dokazivao u autoslalomu, brdu, a sve je češći „gost“ na rally natjecanjima u kojima će se po svemu sudeći i zadržati tijekom 2012. godine. Sertić je tako pobijedivši u ukupnom poretku na kraju sezone postao prvim prvakom Regije Sjever HAKS-a na brdskim stazama. Dva druga mjesta do naslova viceprvaka dovela su Daria Šameca (AK Zagorje-Oroslavje) također jednog iz skupine svestranih, nekada znanog i trofejnog kartingaša, a osim autocrossa ( za sada ) gotovo da nema discipline u kojoj se nije oprobao. Treće mjesto pobjedničkog postolja pripalo je još jednom vozaču mladog zagorskog kluba Kristijanu Ozimecu koji je do te pozicije došao sa dva treća mjesta na pojedinim vožnjama sljemenskom stazom.

Tijekom godine posebno su bodovane tri skupine i to S1 ( grupa N uključujući i Škoda Fabia Biodiesel ), S2 (grupa A i pripadajuće srodne klase ), te S3 ( grupa E1, G,….). Pobjednici su Igor Vukmirović (Sveta Nedjelja) i Goran Sertić, dok je bez bodova zbog problema svog simpatičnog i oku kamera privlačnog novog automobila na hrvatskim stazama ostao Damir Mašić (AK Dubrava) u grupi S3.

PRVI NASLOV ZAGORJE-OROSLAVJA 

Desetak hrabrih i odlučnih vozača predstavljalo je u toj nesretnoj recesijskoj 2011. četiri svoja kluba. Sjećamo se koju godinu unatrag nastupa i 30-tak vozača iz 10-tak zagrebačkih ( i bliže okolice) klubova na Sljemenu, ali prošle je bilo tako – malo ali veselo. Na kraju sa dvije ekipne pobjede do prvog su naslova prvaka Regije Sjever stigli vozači te 2011. stasalog Autokluba „Zagorje-Oroslavje“ iz Oroslavja.

Na završnoj svečanosti proglašenja najuspješnijih početkom prosinca u zagrebačkoj starogradskoj vijećnici posebno priznanje – Nagrada za fer-play dodijeljena je višestrukom prvaku Dejanu Dimitrijeviću, automobilističkoj perjanici Autokluba „Dubrava“.

Rezultati – Prvenstvo Regije Sjever HAKS-a – brdske stzaze:

Ukupni poredak 1. Goran Sertić (AK Fridge racing Zagreb), 2. Dario Šamec, 3. Kristijan Ozimec (oba AK Zagorje-Oroslavje, Oroslavje); skupina S1: 1. Igor Vukmirović (AKK Sveta Nedjelja), 2. Bojan Ciglenečki (AKK Fridge racing), 3. Goran Šams (AK Stubaki, Stubičke Toplice); S2: 1. Goran Sertić, 2. Dario Šamec, 3. Kristijan Ozimec; ekipe: 1. AK Zagorje-Oroslavje, 2. AKK Fridge racing, 3. AK Stubaki. (m)