Regija Jug HAKS-a

Regija Jug HAKS-a

0 519

Foto: Miroslav Krpan

 KRONOMETROM ZAVRŠAVA SEZONA

U nedjelju 27. studenoga Autoklub Trogir organizira treće bodovno natjecanje ovogodišnjeg Prvenstva Regije Jug HAKS-a u kronometar vožnjama čime će zaključiti ovogodišnju automobilističku sezonu u Dalmaciji. Biti će ovo 16. ovogodišnje bodovno natjecanje u nekoj od disciplina koje su ove godine objedinjene pod regionalnim Prvenstvom Dalmacije.

Organizator očekuje nastup 30-tak vozača i vozačica u šest raspisanih klasa na „2. Nagradi AK Trogira 2011.“ što će se održati na improviziranom trkalištu u Vojarni Seget Donji. Poslije dva ovogodišnja natjecanja (Trogir i Vrsi)   sa dvije pobjede u vodstvu „generalke“ je Darko Jelača (Mihovil Šibenik) kojemu je jedini konkurent drugoplasirani Ante Mihaljević (Split Motorsport). Za naslov prvaka Jelači su dovoljna četiri boda. Pitanje pobjednika po klasama otvoreno je praktično u svih šest klasa, pa će se rezultati sudionika očekivati sa velikom neizvjesnošću. U posljednji ogled sezone bodovno izjednačene ulaze i dvije ekipu. Po 77 bodova sakupili su AK Split Motorsport i AK Mihovil Šibenik, dok samo sedam bodova zaostaju Omišani iz AK Oneum.

Nedjeljni program počinje jednosatnim tehničkim prijamom vozila i verifikacijom sudionika od 8,30 sati, službeni trening je u 10, a prva bodovna vožnja u 11,30 sati. Proglašenje najuspješnijih očekuje se oko 16,30 sati. (m)