Red Bull kart fight

Red Bull kart fight

0 433

ZAGREBAČKO FINALE

      „Red Bull kart fight“ stigao je do svoje završnice. Poslije dva mjeseca neizvjesnosti i pet kvalifikacijskih utrka u Zagrebu na stazi Karting centra u Španskom pred nama je rasplet potrage za najboljim domaćim amaterskim vozačem kartinga. Kvalifikacijske vožnje u Puli, Novom Marofu, Rijeci i dva puta Zagrebu iznjedrile su 30 finalista koji će u subotu 30. lipnja od 17 sati odlučivati kroz dvije polufinalne skupine 14 onih, koji će se, u groznici vrućeg subotnjeg predvečerja s početkom u 19,15 sati „potući“ za naslov nacionalnog prvaka i pozivnicu za Svjetsko amatersko Red Bull prvenstvo.

Za natjecanja širom Hrvatske bilo je prijavljeno više od tisuću zainteresiranih od kojih je 588 dobilo priliku oprobati svoje vještine nahrvatskim karting stazama.

Zavrpnica u Španskom garantira zabavu.U borbi sa štopericom loviti će se startne pozicije, grupni start garantira bliske susrete i pretjecanja tijekom tri utrke i to dva polufinala po 12 krugova i finala sa 20 krugova. Pauza gotovo neće niti biti. Tek će u dva navrata najatraktivniji svjetski streetbike rider Chris Pfeiffer izvoditi zapanjujući moto stunt show. Kroz program će voditi Mario Petreković i Ivica Blažičko koji zbog obveza voditeljsko-komentatorskog posla neće biti i sudionicima „Utrke poznatih“ što je predviđena u 19,45 sati.

Sva slava finalnog hrvatskog Red Bull kart fighta pripast će samo jednom ili jednoj vozačici. Nepozanicu će pokušati razotkriti netko od po specifičnim naznakama izdvojenih kao što su najmlađi sudionik 12-godišnji Riječanin Renato Herc ili najstariji veteran 46-godišnji Davor Bohm. U Novom Marofu izdvojili su se braća Škalić osvojivši pravo finala, a to je uspjelo i senzacionalnoj „riječkoj“ pobjednici Maji Ivanković. Da li će bolji biti „Zaprešićki boy“ Tomislav Pratljačić ili istarski pulen iz Svetvićenta Ivica Petrović. Svi su favoriti. Uz spomenute to su svi koji su stigli do zagrebačkog finala, odnosno polufinala – za sada.

Hrvatski Red Bull zahvalan je partnerima Casio i Valvoline, a organizatori zahvaljuju i medijskoj podršci ( autoportal.hr, racing.hr i gp1.hr), te tportal.hr. Projekt su prepoznali i Hotel Antunović, te Oryx centar za sigurnu vožnju na čemu im stižu zahvale iz sjedišta Red Bulla.

Subotnja karting groznica potrage za amaterskim prvakom pravi je uvod na stazi Špansko uoči obilježavanja njenog 20. rođendana.

E, pa čestitamo ! (m)

Snimci: G. Petrović

SIMILAR ARTICLES