RALLY POD MASKOM BEZ GRANICA

RALLY POD MASKOM BEZ GRANICA

0 1040

Subota 1.kolovoza dan je kada će se u popodnevnim i večernjim satima na pograničnom području Italije i Slovenije održati „Rally pod maskom bez granica“, manifestacija kojom se ponose organizatori iz Muggie, Hrvatina i Dekana.

Svojevrsna je to preslika na kvarnerskim prostorima znanih maškaranih rallya, a u kojima organizacijsku okosnicu i nose neki stalni sudionici posljednjih godina Rallya maškaranih oktanaca Halubje-Liburnija čiji je organizator Autoklub „RI autosport“.

Susret maškaranih automobila i motocikala, vozača i njihove pratnje iz Italije i Slovenija pored vožnje određenim itinererom bit će začinjen i vožnjama spretnosti. Okupljanje je od 15 sati u Muggi na Trgu Alto Adriatico, gdje će sat kasnije početi i prvi ispit spretnosti. Od 16,30 sati kreće vožnja na dionici Muggia Lazaret-Ancaran. Prelaskom talijansko-slovenske granice i dolaskom u Ancaran na gradskom parkiralištu u 17,30 biti će upriličen drugi ispit spretnosti. U 18 sati kreće se u Dekane gdje se 20-tak minuta kasnije vozi i treći, zaključni ispit spretnosti. Maškarana povorka kreće u 19,30 sati, a uz zabavu će se dočekati 21 sat i nagrađivanje najuspješnijih u različitim kategorijama. Organizatori rallya „Muggia-Ankaran-Dekani“ su Associazione delle Compagnie del Carnevale Muggesano, Športno društvo K.O.M.A., PGD-VFV Hrvatini „Skupina Škicet“ i Turistično društvo Dekani.

(mk)