Rally Kumrovec otvara sezonu

Rally Kumrovec otvara sezonu

0 557

Nova domaća sezona „kraljice“ automobilističkog sporta otvara se ovog vikenda u Kumrovcu organizacijom „4.Rallya Kumrovec 2015.“ kojeg poslije jednogodišnje pauze ponovo priređuju vrijedni sportski entuzijasti zagrebačkog Autokluba „Delta Sport“. Specifičnost ovogodišnjeg izdanja kumrovečkog rallya je kompaktnost obzirom da se gotovo sve odvija u samom mjestu i neposrednom okruženju. Servisno parkiralište, startno-ciljna rampa pored Titove rodne kuće te brzinski ispiti bodovne konkurencije Prvenstva Republike Hrvatske su unutar pet minuta hodanja što je rijetkost i na daleko većim natjecanjima.

Rally je u kategoriji „sprint“ obzirom da mu je ukupna duljina tek 51,55 km, a četiri brzinska ispita 44,14 km što će sudionicima donijeti u konačnici 0,75 posto bodova.

Na listi prijava prvog ovogodišnjeg rallya je 40 posada iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske, čemu treba pridodati i šest isključivo u konkurenciji posebnog nagrađivanja organizatora pod nazivom „Challenge“. Iz 12 hrvatskih klubova na otvorenje sezone stižu 33 posade predvođene pobjednicima iz 2013.godine. Startni broj 1 tako na Mitsubishi Lanceru EVO X nose Porečanin Daniel Šaškin i Zagrepčanin Damir Bruner, članovi porečkog Autokluba „D.T.“. Sa prestižnom „Ford Fiestom RS“ iz Mađarske stižu Antal Kovacs i Gergo Istovics, a tek broj 3 ima najtrofejnija hrvatska rally posada Zagrepčani Juraj Šebalj-Toni Klinc (AKK Sveta Nedelja) koji na Kumrovcu još nisu okusili pobjednički pjenušac kojeg je već dva puta ispijao mađarski internacionalac Janos Szilagyi koji sa sunarodnjakom Botond Csanyiem u „Mitsubiski Lanceru EVO IX“ brani boje domaćina AK Delta Sporta. Zanimljiv će zasigurno biti i nastup dvojice slovenskih asova veterana Darka Peljhana (Lancer EVO X) i uvijek atraktivnog u vožnji Mitje Slejka (Renault Clio). S namjerom da voze cijelu sezonu prijavila se i jedina ženska posada Gorana Hunić-KaTARINA Husnjak (AK Ina Delta/AK Delta Sport) u Ford Focusu.

Administrativni poslovi verifikacije posada i tehničkog prijema vozila odvijat će se u petak 10.travnja od 11 do 14,45 sati u prostorima Općine Kumrovec i Vulkanizera „Vag Toni“ Razvor. Novost ovogodišnje manifestacije su dva večernja prologa – „super speciala“ u Termama Tuhelj (uz bazenski kompleks) obvezna za sve sudionike iako ne ulaze u bodovni skor. Prva vožnja kreće u 18 ( uz prijenos Kreator TV), a druga dva sata kasnije, poslije čega slijede i posebne nagrade, te nožni „Rally party“.Rally za pravo kreće u subotu 11.travnja u 10,01 ceremonijalnim startom iz Muzeja „Staro selo“, a prvi BI u 11,39 sati. Pobjednička posada očekuje se na cilju u 19 sati. Oktanski spektakl na otvorenju sezone je zagarantiran, a pobjednici neizvjesni.